Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kraftig LO-kritikk mot arbeidsforhold ved asylmottak

Har skrevet brev til arbeids- og inkluderingsministeren.

BERØRT: Hvalstad transittmottak i Asker eies av Hero og er et av de private asylmottakene som samlet ligger an til et rekordoverskudd på om lag 100 millioner kroner i år.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
BERØRT: Hvalstad transittmottak i Asker eies av Hero og er et av de private asylmottakene som samlet ligger an til et rekordoverskudd på om lag 100 millioner kroner i år. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

I et brev til arbeids- og inkluderingsministeren kommer LO-forbundet Norsk forening for asylmottaksarbeidere med kraftig kritikk av arbeidsforholdene ved mottak her i landet.

Timelønn på ned mot 90 kroner og manglende tariffavtaler er blant punktene som trekkes fram i et brev til avtroppende arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap).

De private asylmottakene ligger an til et overskudd i år på rundt 100 millioner kroner, noe som er en femdobling fra 2007, skriver Aftenposten.

«Overskuddet er mulig fordi de ansattes lønns- og arbeidsvilkår er langt under det man forventer for produsenter av offentlige tjenester i Norge. I asylbransjen er det fullt mulig å melke staten for store verdier på bekostning av dårlige lønns- og arbeidsvilkår», skriver leder Vidar Veseth i Norsk forening for asylmottaksarbeidere i brevet til statsråden.

Arbeids- og inkluderingsdepartementet lover å se nærmere på saken.

- Regjeringen har allerede bestemt å nedsette et offentlig utvalg som blant annet skal se på denne typen spørsmål, sier kommunikasjonsrådgiver Andreas Lorange til avisa.

Administrerende direktør Ahmed Bozgil i Hero Norge AS, som sammen med Norsk mottaksdrift, Lopex og Norsk Folkehjelp er de største aktørene i bransjen, sier han ikke kjenner seg igjen i kritikken.(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling