Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kraftig løftebrudd

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Det blir omkamp i regjeringen om CO2-rensing av nye gasskraftverk fra «Dag 1». I først omgang gjelder det et kraftverk på Mongstad som allerede slipper ut mye CO2 fra kjeler og andre installasjoner som aldri vil bli renset. Et slikt verk kan gjøre bygging av en ny, stor kraftlinje på Vestlandet, unødvendig.

• Alt dette kjøres nå fram av Arbeiderpartiet, mens SV og miljøbevegelsen viser til sin tolkning av teksten i Soria Moria-erklæringen, som er at nye gasskraftverk skal ha CO2-rensing fra første dag. Arbeiderpartiets folk sier at det er i tråd med Soria Moria bare det legges til rette for rensing i framtida. Det er prokuratorknep. På åtte måneder har ikke Ap korrigert SVs forståelse av Soria Moria. det er for seint å gå tilbake på det nå. Kårstø-planene er et løftebrudd, uansett hvor mye fornuft der er i argumentene om kraftlinjer og kraftkrise.