KRAFTIG NEDBØR: Det er ventet kraftig nedbør i deler av Sør-Norge lørdag. Kan bli oversvømmelser og jordskred. Foto: Scanpix
KRAFTIG NEDBØR: Det er ventet kraftig nedbør i deler av Sør-Norge lørdag. Kan bli oversvømmelser og jordskred. Foto: ScanpixVis mer

Været:

Kraftig nedbør i vente i deler av Sør-Norge: Fare for oversvømmelser og jordskred

Det er ventet kraftige regn- og tordenbyger for seks fylker i Sør-Norge lørdag. Det er fare for oversvømmelser og jordskred i enkelte områder. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for fylkene Østfold, Akershus, Oslo, Oppland, Buskerud og Vestfold. Det er ventet lokalt kraftige regn- og tordenbyger og fare for lokale oversvømmelser, jordskred og overvann i tettbygde områder lørdag.

– En jevn nedbør begynner allerede ved midnatt, men enkelte steder blir det mer kraftig. Fra lørdag formiddag forventer vi at det også komme lyn og torden, sier vakthavende meteorolog Sevim Müller ved Meteorologisk institutt til NTB.

– Vi anbefaler innbyggerne og rense sluk og rister, opplyser 110-sentralen i Oslo på Twitter.

Mot kvelden avtar bygene noe og det blir lettere vær.

Det er også sendt ut OBS-varsel for Oksøy i Kristiansandsfjorden og i Åna-Sira i Rogaland, der det lørdag ettermiddag er ventet vestlig stiv kuling med 15 meter per sekund.

Meteorologene melder på Twitter at også kan bli perioder med liten og stiv kuling enkelte steder langs kysten i helga.

De oppfordrer dermed dem som har tenkt seg til sjøs i løpet av helga til å sjekke værmeldingen før de drar.