Kraftig nedgang da Asia-børsene åpnet

Børsene i både Tokyo og Hongkong startet onsdagen med et fall på over 3 prosent. Nedturen var betydelig mindre i Shanghai og Shenzhen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De asiatiske markedene følger dermed etter Europa og USA, som gikk ned betydelig som følge av at oljeprisen igjen havnet under 30 dollar fatet. I Japan bidrar en sterk yen til at eksportbedriftene falt på børsen.

Nikkei-indeksen i Tokyo falt 3,1 prosent til 17.205,06 poeng i den tidlige handelen onsdag. Den bredere Topix-indeksen gikk ned like mye til 1.406,92 poeng.

Da Hongkong-børsen åpnet, fulgte Hang Seng-indeksen den samme trenden. Også der var nedgangen på 3,1 prosent til 18.844,90 poeng i løpet av de første minuttene.

På børsene i fastlands-Kina, som ikke følger de øvrige børsene i verden like tett, var nedgangen mer moderat onsdag formiddag. Hovedindeksene i Shanghai og Shenzhen startet dagen med et fall på 1,1 prosent.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer