Kraftig nedgang i antall asylsøkere. Bare 400 kom forrige uke

Ifølge UDI.

 363 ASYLSØKERE:  Søndag meldte UDI-direktøren at det ikke kom én eneste asylsøker i forrige over genseovergangen Storskog i Sør-Varanger i Finnmark, mot grensa til Russland. Mandag annonsert UDI nye tall som viser at det bare kom 363 asylsøkere til Norge i forrige uke. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
363 ASYLSØKERE: Søndag meldte UDI-direktøren at det ikke kom én eneste asylsøker i forrige over genseovergangen Storskog i Sør-Varanger i Finnmark, mot grensa til Russland. Mandag annonsert UDI nye tall som viser at det bare kom 363 asylsøkere til Norge i forrige uke. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Totalt 363 asylsøknader ble registrert til Norge i forrige uke, ifølge ferske tall fra UDI. Det er en kraftig nedgang fra uken før hvor det kom 968 asylsøkere til landet.

Uka før det kom det 2108 asylsøkere til Norge.

114 av personene som søkte asyl i Norge forrige uke, kom fra Syria. 113 er fra Afghanistan, 49 er iranere og 16 fra Irak. 7 er statsløse, mens 64 kommer fra andre nasjoner.

- En hel uke uten noen asylsøkere over Storskog. Norske tiltak har hatt en tydelig effekt. Tiden vil vise om effekten varer, skriver direktør i Utlendingsdirektoratet Frode Forfang på Twitter søndag.

I oktober og november kom det opp mot 1.000 asylsøkere ukentlig over grensen fra Russland, og på det meste ble det registrert 1.113 asylsøkere i løpet av én uke i starten av november. I forrige uke kom altså ingen.

Selv om det er registrert en markant nedgang de siste dagene og ukene, kom det i november til sammen 8.163 asylsøkere til Norge, noe lavere enn i oktober, da det kom 8.666 asylsøkere hit til landet.

Det totale antallet i år er så langt i 30.110 asylsøkere.

Dagbladet oppdaterer saken.