Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kraftig nedgang på Oslo Børs

Aksjekursene på Oslo Børs stupte med 3 prosent i løpet av dagen i dag. På det verste nærmet verditapet seg 4 prosent. Totalindeksen endte på 1213,76 poeng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selskaper som påvirkes av finanskrisen i Asia og lav oljepris var kurstaperne.

Klokken 14.30 var totalindeksen på det laveste i dag, men da de amerikanske sysselsettingstallene viste seg å være bedre enn ventet, snudde markedet og kursene gikk litt opp.

Uklare signaler

- Flere bekymrer seg for at Asia-uroen vil stoppe veksten i USA. Høy vekst i sysselsettingen kan imidlertid tyde på at ringvirkningene fra den asiatiske finanskrisen lar vente på seg, sier informasjonskonsulent Geir Harald Aase ved Oslo Børs til NTB.

Han påpeker likevel at det amerikanske aksjemarkedet åpnet med nedgang i dag, slik at signalene fra det toneangivende amerikanske markedet ble uklare.

Siden forrige fredag er totalindeksen svekket med 6,5 prosent.

Skipsaksjene falt mest

Det var skipsindeksen som falt mest i dag, med 3,5 prosent. I løpet av uken har skipsindeksen falt med 8,1 prosent.

Uroen i Asia har sendt fraktratene ned, og det slår negativt ut på aksjekursene til flere rederier. Fredag gikk det verst utover Waterfront, Bonheur og Frontline. Samtidig faller offshore-aksjene som følge av den lave oljeprisen.

Kværners A-aksjer falt med 9,2 prosent i dag. Ifølge Aase gjør konsernets høye eksponering i Asia at flere meglerhus endrer sine kjøpsanbefalinger til salg.

Også verdien på aksjer i forskjellige it-selskaper hadde en markert nedgang.

- Mange av it-selskapene er priset på høy, men usikker fremtidig inntjening, og mange investorer ønsker å kvitte seg med dem når aksjemarkedet rammes av pessimisme, noe listen over dagens kurstapere viser, sier Aase.

Bygg, anlegg og eiendom er den eneste indeksen som har steget den siste uken, og har hatt en oppgang på 3,8 prosent.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!