Kraftig nedtur for Ap

Hadde det vært stortingsvalg i dag, hadde Arbeiderpartiet mistet ti av sine representanter. På ACNielsens måling for juni går regjeringspartiet tilbake hele 5,6 prosentpoeng og er nå nede på brutale 30,9 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målingen er gjort for A-pressens Oslo-redaksjon, APOR, og bekrefter tendensen i andre målinger, som viser at Jens-effekten er en saga blott. I stupet får regjeringen selskap av FrP, som mister 3,5 poeng og ender på 14,6 prosent. Høyre er nå for første gang på lang tid større enn FrP, med 15,9 prosent.

Sentrum styrket

Alle de tre sentrumspartiene går fram på målingen. Mest øker KrF, med 2,6 poeng, til 15,5 prosent. - Dette viser at det er for tidlig å avskrive sentrum som et regjeringsalternativ, sier sentrums statsministerkandidat, Kjell Magne Bondevik, til Dagsavisen. Bondevik mener sentrums framgang skyldes at de har markert seg sterkt i vårsesjonen. - Noe av glansen med den nye regjeringen har bleknet. De har ikke innfridd forventningene, mener han om grunnen til Aps tilbakegang.

Resultatene

Ap: 30,9% (-5,9%) SV: 8,3% (+0,8%) KrF: 15,5% (+2,6%) Sp: 6,4% (+0,9%) Venstre: 4,3% (+1,8%) Høyre: 15,9% (+0,8%) FrP: 14,6 (-3,5%)