Kraftig økning i antall drap i Sverige

Politiet kaller utviklingen en voldsspiral.

DOBBELTDRAP: En 36-åring ble 30. oktober dømt til livstid for å ha knivstukket og drept en 55 år gammel kvinne og hennes 28 år gamle sønn på IKEA i Västerås i august. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB scanpix
DOBBELTDRAP: En 36-åring ble 30. oktober dømt til livstid for å ha knivstukket og drept en 55 år gammel kvinne og hennes 28 år gamle sønn på IKEA i Västerås i august. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Totalt ble 103 personer drept i Sverige, ifølge Rättsmedicinalverket. Det er 21 flere enn i 2014, en økning på 26 prosent.

Det høye antallet skyldes blant annet flere dobbel- og trippeldrap.

To personer ble drept med kniv på et Ikea-varehus i Västerås, tre ble skutt og drept i Uddevalla, og på skolen Kronan i Trollhättan tok Anton Lundin Petterson (21) livet av tre personer. Sverige opplevde også to tilfeller av kvinner som ble drept av for dem ukjente gjerningsmenn: Lisa Holm på Kinnekulle i juni og en 21-åring på joggetur i Upplands Väsby utenfor Stockholm.

Göteborg og omegn skiller seg ut i statistikken. Der ble 24 personer drept.

- Vi har flere gjengkriger, og det var et voldsomt år, sier Robert Karlsson, sjef for etterforskningsenheten i region vest. Tilgangen på ulovlige, kraftige våpen og høyhastighetsammunisjon er av grunnene til de høye dødstallene, og Karlsson kaller utviklingen tragisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer