Kraftig økning i antall drap i Sverige

Politiet kaller utviklingen en voldsspiral.

DOBBELTDRAP: En 36-åring ble 30. oktober dømt til livstid for å ha knivstukket og drept en 55 år gammel kvinne og hennes 28 år gamle sønn på IKEA i Västerås i august. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB scanpix
DOBBELTDRAP: En 36-åring ble 30. oktober dømt til livstid for å ha knivstukket og drept en 55 år gammel kvinne og hennes 28 år gamle sønn på IKEA i Västerås i august. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Totalt ble 103 personer drept i Sverige, ifølge Rättsmedicinalverket. Det er 21 flere enn i 2014, en økning på 26 prosent.

Det høye antallet skyldes blant annet flere dobbel- og trippeldrap.

To personer ble drept med kniv på et Ikea-varehus i Västerås, tre ble skutt og drept i Uddevalla, og på skolen Kronan i Trollhättan tok Anton Lundin Petterson (21) livet av tre personer. Sverige opplevde også to tilfeller av kvinner som ble drept av for dem ukjente gjerningsmenn: Lisa Holm på Kinnekulle i juni og en 21-åring på joggetur i Upplands Väsby utenfor Stockholm.

Göteborg og omegn skiller seg ut i statistikken. Der ble 24 personer drept.

- Vi har flere gjengkriger, og det var et voldsomt år, sier Robert Karlsson, sjef for etterforskningsenheten i region vest. Tilgangen på ulovlige, kraftige våpen og høyhastighetsammunisjon er av grunnene til de høye dødstallene, og Karlsson kaller utviklingen tragisk.

Til sammenligning etterforsket politiet i Norge 20 drapssaker med 21 ofre i 2015.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer