Administrerende direktør i OBOS, Martin Mæland: Registrerer en solid oppgang i boligprisene. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
Administrerende direktør i OBOS, Martin Mæland: Registrerer en solid oppgang i boligprisene. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpixVis mer

Kraftig økning i boligprisene

- Dette er et uttrykk for at optimismen er tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Ferske tall viser at OBOS-prisene i Oslo-området steg med 4,2 prosent i april. Dermed er veksten på 0,3 prosent de siste 12 månedene.

Hittil i år har kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området økt med 7,7 prosent.

Det betyr at den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen i Oslo (OBOS) nå ligger på 42 998 kroner.

Høyere vekst enn forventet - Dette er en sterkere økning enn forventet. Vi forventet en økning med utgangspunkt i hva våre eiendomsmeglere har fortalt, men denne økningen var kraftig. Dette er et uttrykk for at optimismen i boligmarkedet er tilbake, men samtidig vil vi kanskje se en korreksjon senere, sier konsernsjef Martin Mæland i OBOS.

I april ble det foretatt 631 eierskifter tilknyttet OBOS mot 685 i mars og 736 boliger i april 2013. I 2013 ble det omsatt 7822 boliger totalt, mot 7962 i 2012.

Utleie I dag har det også kommet tall fra Utleiemegleren som viser at det i april kostes 8228 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en oppgang på 2,7 prosent fra måneden tidligere.

Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 3,7 prosent.

I snitt kostet det 11 346 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i april 2014, dette er en oppgang på 3,1 prosent fra måneden tidligere.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 13 991 kroner å leie i måneden. Dette er en oppgang på 0,5 prosent fra måneden tidligere.

Her peker pilen ned Tall fra Garanti Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsboliger falt 0,5 prosent fra mars til april.

Andre nyheter: Luksusmegler: Ser prishopp for strandperler
Nyboligsalget i Oslo mer enn halvert