Corona

- Kraftig økning i smitten

Trondheim kommune er bekymret for både importsmitte og smittesituasjonen i skolen, ifølge kommunedirektør Morten Wolden. Tromsø kommune holder krisestabsmøte torsdag morgen, etter smitterekord siste døgn.

Assisterende helsedirektør, Espen Rostrup Nakstad, sier vi kan ha en utfordrende tid i vente dersom vi er uheldige. Reporter: Julie Tran. Video: Dagbladet TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Smitten økte med 54 prosent og flere coronapasienter ble innlagt på sykehus i forrige uke, skriver Folkehelseinstituttet i sin siste ukerapport. Torsdag klokka 13.00 holder helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) pressekonferanse om coronasituasjon.

Onsdag kveld satt hun i møte med landets kommuner.

- Vi har hatt møte med kommunene og statsforvaltere i kveld for å opprette en god dialog med ny regjering. Det er lokale tiltak som er aktuelle i Norge nå, ikke nasjonale tiltak som rammer hele befolkningen, skriver Kjerkol i en e-post til Dagbladet.

- Vi er bekymret

Kommunedirektør Morten Wolden i Trondheim kommune var blant dem som deltok i møtet.

- Jeg synes det er svært positivt at statsråden tar initiativ på en slik måte, og ønsker å få innspill og råd fra kommunene før de eventuelt iverksetter nye nasjonale tiltak, skriver han i en e-post til Dagbladet.

I møtet vektla Trondheim kommune «den kraftige økningen i smitten som vi nå igjen ser i byen», skriver han videre.

- I går var det registrert over 130 smittede, hvorav den desidert største andelen i skole, skriver Wolden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.