Jan Christian Vestre

Kraftig oppgjør med egen minister

Fellesforbundets mektige leder er opprørt over koblingen mellom egen næringsminister og omstridte klimaaktivister. - Jeg ble veldig overrasket, sier Jørn Eggum til Dagbladet.

SPONSET KLIMAAKTIVISTER: Jan Christian Vestres firma Vestre bidro med mye penger til Extinction Rebellion. Foto: Terje Pedersen / NTB
SPONSET KLIMAAKTIVISTER: Jan Christian Vestres firma Vestre bidro med mye penger til Extinction Rebellion. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet omtalte sist uke at familiebedriften til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) i fjor ga et beløp på 300 000 kroner til de omstridte klimaaktivistene i Extinction Rebellion.

Det siste året har Extinction Rebellion dratt på seg bøter og etterforskninger flere ganger. Kirkegjengere i Skien reagerte da påskegudstjenesten ble avbrutt av Extinction Rebellion, som prøvde å komme seg inn med døde dyr hengende på kors.

Nylig avbrøt de Stortingets spørretime ved å lime seg fast på galleriet og ble politianmeldt av Stortinget selv.

Pengene fra Vestre gikk til «drift og organisasjonsbygging» i gruppen, med intensjon om mulig støtte for 2022 og 2023, har Dagbladet avslørt.

Opprørt LO-topp

Fagbevegelsen er mildt sagt lite imponert over sponsoratet til bedriften næringsministeren eier mesteparten av, og som bærer hans etternavn.

- Denne organisasjonen som har plaget kirkegjengere i Skien, tapet seg fast til T-banen i London og limt seg fast på stortingsgalleriet er en helt irrelevant aktør i klima- og miljøspørsmålet, og hører mer hjemme på Høstutstillingen enn på nyhetene, sier Fellesforbundets mektige leder Jørn Eggum til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer