Etterlyser visjoner fra Erna Solberg:

Kraftig oppgjør med Erna

Erna Solbergs lag gikk på en kraftig smell i årets kommunevalg. Ingeborg Moræus Hanssen tar et kraftig oppgjør med Høyre-lederens regjeringsprosjekt.

- ERNAS PROSJEKT: Trine Skei Grande (V), Siv Jensen (Frp) og Erna Solberg (H) har alle opplevd tilbakegang i høstens valg. Nå ropest det om oppvask i samtlige partier. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
- ERNAS PROSJEKT: Trine Skei Grande (V), Siv Jensen (Frp) og Erna Solberg (H) har alle opplevd tilbakegang i høstens valg. Nå ropest det om oppvask i samtlige partier. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Statsminister Erna Solberg jobbet lenge og målbevisst for å samle Høyre, Frp, KrF og Venstre i en borgerlig flertallsregjering. I januar kunne hun triumfere da KrF også kom om bord og flertallsregjeringen var et faktum.

Men i Dagbladet i dag må hun tåle kritikk fra tidligere kinosjef og lokalpolitiker i Oslo, Ingeborg Moræus Hanssen.

Hanssen sier hun stemte Høyre, men «holdt seg for nesen.» Hun mener Høyre og Erna Solberg mangler er visjon utover å holde regjeringsprosjektet sammen.

- Prosjektet ikke lenger riktig

«Denne gangen holdt det hardt. For min stemme til Erna var på et vis også en stemme til Frp, til Venstre og til KrF. Jeg liker ingen av disse partiene. Venstre – til nød. KrF er en ulykke og burde aldri vært stiftet. Frp hører ikke hjemme i min verdikonservative verden, men har blitt ansvarliggjort ved å sitte i Ernas regjeringskonsept.

Men Listhaug er skremmende og kommende.

Jeg kjente på at Ernas store prosjekt om regjeringssamarbeid, og som var Høyres eneste aktuelle agenda, ikke lengre var riktig og rett.» skriver hun.

- Jeg kjente at det gikk helt feil denne gangen, forklarer Ingeborg Moræus Hanssen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer