Kraftig prisøkning på bolig

Boligprisene har økt kraftig i første halvår i år, men formannen i Norges Eiendomsmeglerforbund tror vi får et prisfall på 2-3 prosent utover høsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Boligprisene kommer til å falle med 2-3 prosent utover høsten, og renteøkningen vil virke inn på boligmarkedet etter regjeringens ønsker, sier formann Espen Solum i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF).

Han ser likevel ingen grunn til at pristoppen er nådd på lengre sikt. Den beste tiden å selge bolig på, er fra januar til mars, og Solum ser ikke bort fra at prisene kan stige ytterligere igjen etter nyttår.

Høyere priser i 1987

Den første renteøkningen kom i juni, og forbrukerne vil nok først merke hele renteoppgangen i august. De økte rentene har rammet den enslige nyetablereren hardest. - Om de siste renteendringer blir stående ut året og boligprisene også er uendret vil andel til renteutgifter til bolig for en enslig utgjøre 25 prosent i 1998 mot 18 prosent i 1997, sier Solum.

Den reelle prisen på bolig i år er fortsatt 5 prosent lavere enn i toppåret i 1987. Det kan man regne seg til utfra boligprisstatistikken utført av Norges Eiendomsmeglerforbund og senter for økonomisk analyse, ECON.

Mindre prisøkning

Sammenlignet med andre kvartal i fjor har prisen på boliger i gjennomsnitt for landet steget med 12 prosent. Etter rekordhøy prisvekst i månedene januar, februar og mars har aktiviteten sunket noe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer