Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kraftig rakettskyting fra Gaza

Militante palestinske grupper skjøt tirsdag flere raketter mot Israel etter at en leder i gruppa Islamsk hellig krig ble drept i et israelsk luftangrep.

ANGREP: En video fra Gaza viser en bygning som ble rammet av luftangrep tidlig tirsdag. Video: AP. Vis mer

Palestinske sikkerhetskilder sier flere eksplosjoner kunne høres på Gazastripen, da raketter avfyrt mot Israel ble skutt ned av landets rakettforsvar.

Skytingen bekreftes også av den israelske hæren, som sier de nå venter flere dager med kamper.

På tirsdag kunne rakettsirener høres over flere byer i Israel, som varsler om ytterligere rakettangrep. Sirenene skal også ha blitt hørt i Tel Aviv, skriver Reuters.

Militsleder drept

Islamsk hellig krig (jihad) har bekreftet at lederen Baha Abu Al-Ata (42) er drept. Det skjedde i et luftangrep mot en bolig i Gaza.

Også fra Syria kommer det meldinger om et angrep. Boligen til en leder i Islamsk hellig krig er truffet i et israelsk luftangrep i Damaskus tidlig tirsdag morgen, ifølge statlige syriske medier.

Her skal lederens sønn og en annen person ha blitt drept, melder nyhetsbyrået SANA.

Tirsdag ettermiddag opplyser helsedepartementet i Gaza om at en 25 år gammel palestiner ble drept i et nytt israelsk luftangrep nord i Gaza. Det melder nyhetsbyrået AFP.

- Lenge planlagt angrep

Angrepet kommer dagen etter utnevnelsen av Natftali Bennett som Israels nye forsvarsminister. Bennett har lenge tatt til orde for bruk av hardere midler mot palestinske militante.

MISSILANGREP: Nødetater forsøker å slukke flammene etter et missilangrep fra Gaza som traff en fabrikk i den israelske byen Sderot på tirsdag. Foto: Ahmad Gharabli / AFP / NTB Scanpix
MISSILANGREP: Nødetater forsøker å slukke flammene etter et missilangrep fra Gaza som traff en fabrikk i den israelske byen Sderot på tirsdag. Foto: Ahmad Gharabli / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Ifølge en militær talsperson, oberstløytnant Jonathan Conricus, er operasjonen mot Islamsk hellig krig-lederen planlagt lenge.

Han beskriver Abu el-Atta som en «tikkende bombe» og hevdet at han har vært ansvarlig for en rekke nylige rakettangrep mot sørlige deler av Israel, og at han aktivt planla nye angrep.

- Vi har den siste uken ventet på det rette øyeblikket til å gjennomføre dette kirurgisk målrettede angrepet, sier han.

De siste angrepene og rakettene øker sjansen for en vesentlig eskalering i konflikten mellom Israel og palestinske militante i Gaza, skriver NTB.

Lovet hevn

Ifølge helsedepartementet i Gaza døde også en kvinne i flyangrepet, og to andre mennesker ble skadd. Ifølge gruppa er den døde kvinnen Abu el-Attas kone, mens de to skadde personene er barna hans.

Islamsk hellig krig hevder at deres leder var i ferd med å gjøre en «heroisk handling» da han ble drept. Gruppa har ikke utdypet hva handlingen gikk ut på, men har lovet hevn.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media