Kraftig refs til Jernbaneverket

Mange togledere ved Oslo S. har sluttet å rapportere om nestenulykker fordi ingen tiltak blir iverksatt. De samme toglederne jobber ofte i mer enn 16 timer i ett strekk, med ledelsens velsignelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statens jernbanetilsyn har nok en gang avdekket alvorlige brudd på sikkerhetsforskriftene hos Jernbaneverket. Det ene forholdet omhandler togledere som jobber mye lengre vakter enn det Arbeidsmiljøloven gir dem lov til. Dette har ledelsen kjent til.

- Vi har kjent til at toglederne har byttet vakter seg imellom for å få lengre friperioder, men vi har ikke gjort noe med det, bekrefter informasjonssjef i Jernbaneverket Region Øst, Bakken overfor NTB.

- Alvorlige forhold

Det andre forholdet går på at flere togledere har forklart at de har sluttet å rapportere om uønskede hendelser, blant annet nestenulykker, på grunn av manglende tilbakemeldinger og fordi tiltak aldri blir iverksatt.

- De forholdene vi har avdekket er alvorlige og kritikkverdige. Vi forlanger at Jernbaneverket tar tak i dem med en eneste gang, sier direktør i Statens jernbanetilsyn, Sverre Quale til NTB.

Direktøren reagerer kraftig på det tilsynet har avdekket gjennom en tilsynsrevisjon som nylig er gjennomført. Resultatene skulle egentlig først presenteres senere i sommer, men Statens jernbanetilsyn mener resultatene er så skremmende at de torsdag sendte et eget brev til Jernbaneverket med klar beskjed om å ordne opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer