Kraftig regn ventes i Danmark og Sverige

Advarer mot flom i Danmark og Sverige. To døde i flom i England

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danmark og Sverige forbereder seg på kraftig regnvær i helga, og meteorologene advarer mot flom.

I England har to personer mistet livet i uværet de siste dagene. Helikoptre fra det britiske luftforsvaret er blitt satt inn i redningsarbeidet.

Nå er det Sør-Skandinavias tur. I Danmark regner meteorologene med mellom 30 og 70 millimeter regn på søndag. Huseiere oppfordres til å utstyre sin kjellere med pumper og slanger, for å redusere skadene av den mulige flommen.

I Sør-Sverige varsler meteorologene over 50 millimeter nedbør på søndag. Redningstjenesten i Sør-Sverige har skjerpet sin beredskap. Folk oppfordres til å legge tunge ting over kjelleravløp, for å hindre at vann kommer inn i huset, og berge unna møbler og andre ting som ikke tåler vann.

Svenske miljømyndigheter frykter også oljeforurensning, fordi oljeavskillere ved verksteder og bensinstasjoner kan renne over, melder TT.

(NTB)

STORE OVERSVØMMELSER: Redningsdmannskaper hjelper menn unna oversvømte leiligheter i Evesham, sentralt i England. To mennesker har dødd som følge av det kraftige regnet i England de siste dagene. Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
STORE OVERSVØMMELSER: Redningsdmannskaper hjelper menn unna oversvømte leiligheter i Evesham, sentralt i England. To mennesker har dødd som følge av det kraftige regnet i England de siste dagene. Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples Vis mer