Kraftig røyklukt i Oslo sentrum

Brannvesenet i Oslo blir ringt ned av mennesker som har observert kraftig røyklukt i Oslo sentrum.

Publisert
Sist oppdatert

Det er blitt observert kraftig røyklukt og mye røyk i Oslo sentrum, opplyser vaktkommandør i Oslo brannvesen, Robert Gudmundsen til Dagbladet lørdag ettermiddag.

- Røyken stammer trolig fra Bleikøya i Oslofjorden, hvor det er gitt tillatelse til bålbrenning, men det har nok vært litt fukt i kvisten og kvasten som gjorde at det gikk mer i røyk enn ild, sier Gudmundsen.

TV 2 meldte om saken først.

Brannvesenet har blitt ringt ned av mange mennesker som er nysgjerrige på lukta, derfor har brannvesenet rykket ut til den aktuelle adressa.

- Det er mange som lukter dette og da lurer dem på om det er noe brann i nærheten, så vi skal trolig be dem brenne litt mindre, sier Gudmundsen.

Han forteller videre at man kunne observere en del røyk fra Mosseveien, men at det har roet seg noe rundt 15.30 lørdag.

- Det var ganske mye røyk, sier Gudmundsen.

Har du tips, video eller bilder? Ta kontakt med Dagbladet på 24 00 00 00 eller 2400@db.no.

Fra en brann i Oslo sentrum tidligere i sommer:

Ifølge Oslo-politiet har det brutt ut brann på en takterasse i Oslo sentrum. Vis mer

Brannvesenet opplyser til Dagbladet at blant annet Munch museet på Bjørvika i Oslo ringte inn for å melde fra om røyken. Pressekontakt ved museet, Maren Lindeberg, bekrefter dette overfor Dagbladet.

- Det er ganske lav terskel for å ringe til brannvesenet om røyklukt. Det stemmer at sikkerhetssenteret ringte inn og fikk en forklaring fra politiet, sier Lindeberg.

Hun har ingen ytterligere kommentarer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer