Kraftig røykutvikling i butikk i Oslo

Brann i matolje gjør slukkearbeid i Oslo vanskelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kraftig røykutvikling førte til utrykning med brannmannskaper og helikopter til en engrosbutikk på Brobekk i Oslo natt til onsdag.

Flere bedrifter er berørt av en brannen.

Brannmannskapene klarte først ikke å observere flammer fra engrosbutikken Brobekk Storcash, en dagligvareforretning som ligger i et stort næringsbygg. Heller ikke en helikoptertur over bygningen avdekket flammer.

Mye røyk kom ut fra ventilasjonssystemet, og etterhvert klarte brannmannskapene å lokalisere selve brannen.

- Brannen ble omsider lokalisert, men det vil gå flere timer før slokkingen er ferdig, opplyste operasjonsleder Stig Tonsjø i Oslo politidistrikt til NTB ved 5:30-tiden onsdag morgen.

Ingen personer kom til skade som følge av brannen og røykutviklingen.

- Det er for tidlig å si hva brannårsaken kan ha vært. Slokkingsarbeidet er vanskelig på grunn av en del frityr- og matolje i butikklokalet. Vi har registrert til sammen 16 andre bedrifter i det samme næringsbygget. Vi regner med at noen av dem kan ha blitt berørt av røyk- og vannskader, sier Tonsjø.

To timer etter at politi og brannvesen var blitt varslet, hadde brannmannskapene fortsatt ikke observert flammer fra engrosbutikken Brobekk Storcash. Heller ikke en helikoptertur over dagligvareforretningen avdekket flammer.

BRENNER: Jobber du i samme bygg som Storcash på Brobekk er det ikke sikkert du behøver å reise på jobb i dag. Foto: Morten Holm/Scanpix
BRENNER: Jobber du i samme bygg som Storcash på Brobekk er det ikke sikkert du behøver å reise på jobb i dag. Foto: Morten Holm/Scanpix Vis mer

- Det kommer mye røyk ut fra ventilasjonssystemet, og brannmannskap jobber med å få kontroll over situasjonen. Foreløpig har vi ikke fått oversikt, sier operasjonsleder Stig Tonsjø i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om saken klokken 23.03 tirsdag.

(NTB)

KRAFTIG RØYKUTVIKLING: Røyken gjorde det lenge vanskelig for brannvesenet å ta seg inn i huset for å finne brannårsaken.