Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kraftig røykutvikling på Åsgard B

Det oppsto i kveld en nødsituasjon på en gassplattform på Haltenbanken. Situasjonen er normalisert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Årsaken til brannen, som ble meldt inn til fastlandet klokka 18.45, er foreløpig uklart. Klokka 19.30 opplyste Hovedredningssentralen på Sola (HRS) til Dagbladet.no at situasjonen var normalisert.

-  Vi har derfor kansellert all assistanse, sier redningsleder ved HRS, Bjørn Magnussen, til Dagbladet.no.

Vakthavende informasjonssjef i Statoil ASA, Arild Steine, bekreftet overfor Dagbladet.no at det var brutt ut en brann på oljeplattformen. Steine var like over klokka 19 på vei til Statoil på Forus utenfor Stavanger for å mobilisere ansatte i forbindelse med den dramatiske meldingen, men kriseberedskapen er nå avblåst.

- Røykutviklingen ble varslet klokka 18.45 til fastlandet, og skal ha oppstått i en av leggene til plattformen. Et Sea King redningshelikopter og fartøy på sjøen i området ble mobilisert, men kunne dimmiteres da faren var over, opplyser beredskapsvakt Marit Brattbakk i Petroleumstilsynet

Åsgard B, en flytende plattform som produserer gass, har et mannskap på 110 personer.

- Mange gikk trolig i livbåtene, det er fast rutine, sier Brattbakk.

Åsgard ligger på Haltenbanken i Norskehavet, om lag 200 kilometer fra kysten av Trøndelag og 50 kilometer sør for Heidrun-feltet.

Dagbladet.no har vært i kontakt med pressevaktene hos henholdsvis Petroleumstilsynet og Direktoratet for Samfunssikkerhet og beredskap, men de to etatene var i 19.15-tida ikke varslet om brannen.

Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX Vis mer

15. oktober i fjor måtte store deler av mannskapet gå i livbåtene da det begynte å brenne i eksosanlegget til en generator. Heller ikke da kom noen mennesker kom til skade.

BRANN AV UKJENT OMFANG: Redningsmannskaper ble i kveld sendt til Åsgard B-plattformen. Foto: SCANPIX
BRANN AV UKJENT OMFANG: Redningsmannskaper ble i kveld sendt til Åsgard B-plattformen. Foto: SCANPIX Vis mer