Kraftig røykutvikling på Color Viking

Fikk problemer ikke langt fra Sandefjord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fergen Color Viking, som går i skipstrafikk mellom Sandefjord og Strømstad, opplevde i ettermiddag branntilløp i maskinrommet som forårsaket en kraftig røykutvikling.

Skipet som var på vei fra Strømstad valgte å ankre opp ikke langt fra Sandefjord for å få sitasjonen under kontroll, og for å lufte ut røyken.

Konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Color Line, Helge Otto Mathisen, forteller at brannen raskt ble slukket.

- Mannskapet fikk situasjonen under kontroll og luftet så forsiktig for å få vekk noe av røyken. Kapteinen valgte så å starte en av motorene igjen og sette kurs mot Sandefjord, forteller Mathisen til Dagbladet.
 
Hovedredningssentralen fikk melding fra skipet klokken 15.44, og satte strakt i gang med tiltak.

- Vi fikk sendt en del båter til området, samt et seaking helikopter fra Rygge for å være standby til situasjonen ble avklart, forteller redningsleder Nils-Ole Sunde ved redningssentralen på Sola til Dagbladet.

Operasjonsleder Paul Bergan ved Vestfold politidistrikt sier passasjerene etter forholdene har det bra.

- Det har ikke vært noen dramatikk ombord etter det vi har blitt fortalt.

Skipet har nå lagt til Kai i Sandefjord. Avganger i kveld er instillt og undersøkelser av skipet vil bli utført for å finne ut hvorfor det begynte å brenne.

Color Viking er eid av Color Line og hadde sin første seilas i 1985. Skipet ble bygget om i 2005.