Kraftig røykutvikling på plattform - 120 om bord

Det er høy beredskap på Equinors oljeplattform Snorre B etter melding om røykutvikling.

RØYKUTVIKLING: Det meldes om røyk på oljeplatformen Snorre B på Snorrefeltet vest av Florø. Foto: Harald Pettersen / Equinor / NTB scanpix
RØYKUTVIKLING: Det meldes om røyk på oljeplatformen Snorre B på Snorrefeltet vest av Florø. Foto: Harald Pettersen / Equinor / NTB scanpixVis mer

Det er kraftig røykutvikling på Snorre B-plattformen til Equinor, som ligger mellom 70 til 80 nautiske mil vest for Florø.

Det bekrefter Equinor overfor NTB.

- Det er meldt at det er røykutvikling, men vi vet ikke mer enn det. Vi har fartøy på vei for å undersøke situasjonen, sier talsperson Morten Ek i Equinor til NTB.

Det foregår per nå ikke normal produksjon på plattformen, som følge av reparasjonsarbeid. Det er ennå ikke besluttet hvorvidt de skal evakuere personene om bord, ifølge Equinors talsperson.

Rett før klokka 16.30 forteller Ek at røykutviklingen er lokalisert.

- Røykutviklingen kom fra et område på plattformen som er i fabrikkdelen, trolig fra en separator som ikke har vært under reparasjon, forteller han, og fortsetter:

- Situasjonen er langt på vei avklart, men ikke normalisert. Vi holder fortsatt beredskapsorganisasjonen vår samlet.

Hovedredningssentralen (HRS) sendte et redningshelikopter fra Florø så fort de fikk melding om hendelsen klokka 13.24, forteller redningsleder Nils Ole Sunde til Dagbladet. Flere fartøy fra Forsvaret er også sendt ut.

- Det er høy beredskap, men ingenting tyder på at situasjonen skal eskalere. Vi har redningshelikopter klart i nærheten, sier Sunde.

Equinor har også sine egne helikoptre i beredskap. Politiet gjør klart et evakueringsmottak i Florø.

- Vi har fått beskjed om å gjøre klart et evakueringsmottak på Florø dersom det blir aktuelt å evakuere. Vi har nå gjort klart apparatet og avventer situasjonen, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt Morten Rebnord til NTB.