Kraftig røykuvtikling på Vendomeplassen i Paris

Skal komme fra et parkeringshus.

 KRAFTIG RØYKUTVIKLING : Tykk svart røyk siver ut fra Vendomeplassen i Paris. Foto: SCANPIX
KRAFTIG RØYKUTVIKLING : Tykk svart røyk siver ut fra Vendomeplassen i Paris. Foto: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har oppstått en kraftig røykutvikling på Vendomeplassen i Paris der det fasjonable hotellet Hotel Ritz ligger.

Huffington post meldte først at det var Hotel Ritz som var i flammer, men ifølge den nyeste meldinga kommer røykutviklinga fra et parkeringshus under bakkenivå som ligger på Vendomeplassen.

Hotel Ritz er kjent for å ha huset en rekke kjendiser opp igjennom årene. Blant annet var det her prinsesse Diana bodde under sitt opphold i den franske hovedstaden da hun omkom i 1997.

Over 100 brannmenn og 25 brannbiler har rykket ut til plassen. Ifølge franske Le Parisien oppsto brannen i en bil i parkeringshuset som tilhører Ritz-hotellet. Brannen spredde seg raskt og satte fyr på flere biler. Ingen skal ha blitt alvorlig skadet under episoden. Brannårsaken er foreløpig ukjent.

Ifølge Reiselivsavisen er Hotel Ritz å regne som blant verdens mest fornemme hoteller. Hotellet ble startet i 1898 av den sveitsiske hotelldriveren César Ritz og hans kompanjong, den franske kokken August Escoffier.

Opp gjennom årene har hotellet blitt endret en rekke ganger.

Dagbladet følger saken.

Kraftig røykuvtikling på Vendomeplassen i Paris