Kraftig smell utenfor bank i Stockholm

En mann er pågrepet, mistenkt for å ha medvirket til et ransforsøk.

RANSFORSØK: En bank i Stockholm er evakuert etter at det smalt kraftig utenfor banklokalene fredag morgen, ifølge NTB. Foto: Expressen.se
RANSFORSØK: En bank i Stockholm er evakuert etter at det smalt kraftig utenfor banklokalene fredag morgen, ifølge NTB. Foto: Expressen.seVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En bank i Stockholm er evakuert etter at det smalt kraftig utenfor banklokalene fredag morgen, ifølge NTB.

Avsperringer Ifølge nyhetsbyrået TT som er på plass utenfor banken på Östermalm, er det satt opp avsperringer på gaten rundt banken. Ingen er fysisk skadd, ifølge Albin Näverberg i Stockholms-politiet.

Ifølge den svenske avisa Expressen forsvant en grå Volvo XC70 fra stedet like etter smellet. Bilen har blitt funnet ikke langt fra banken, og en mann er pågrepet, mistenkt for å ha medvirket til det politiet etterforsker som et ransforsøk, ifølge TT.

- Den hadde åpenbart falske skilt, sier Albin Näverberg ved politiet til Expressen.

- To skudd Ifølge Robert Hjalmarsson som jobber i Hertz bilutleie tvers overfor banken, hørtes det ut som at det ble avfyrt to skudd.

- Siden hørte vi masse glass som ble knust. Jeg så en svartkledd person som gikk alene ut av banken og inn i en bil, sier han.

Både politi og ambulansepersonell er på plass utenfor banken.

Et vitne Aftonbladet har snakket med sier også at det var skudd som forårsaket smellet.

- En mann kom kjørende i en grå Volvo. Han kjørte sakte, og så skjøt han med et jaktgevær mot banken, to skudd, sier Visam, som jobber på uteserveringen på andre siden av gaten fra banken, til Aftonbladet.

Han forklarer at mannen var alene og maskert.

- Etter skuddene kjørte han langsomt videre.