Kraftig smell

Thorbjørn Jagland får seg en kraftig smell med en oppsiktsvekkende tilbakegang på hele 5,7 prosent i en måling MMI har gjort for Dagbladet. Jens Stoltenberg kaller målingen en advarsel til Ap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Carl I. Hagen er den store vinneren, mens sentrumspartiene til sammen står omtrent på stedet hvil. Men det er Arbeiderpartiet som virkelig får merke at det svinger.

Hele den store oppgangen Thorbjørn Jagland fikk sist er spist opp - og vel så det. - Målingen er en advarsel til oss. Den varsler oss om at Ap ikke på noe tidspunkt er garantert høye meningsmålinger, sier Ap's nestleder Jens Stoltenberg om målingen som MMI utførte 12. til 14. oktober - i god tid etter at budsjettet ble lagt fram 5. oktober, men før trontaledebatten i Stortinget.

En påminnelse

- Det er godt å få en påminnelse om at Ap ikke er garantert høy oppslutning. Ellers er det veldig vanskelig å tolke denne målingen fordi i hvert fall én annen måling viser motsatt tendens, sier Jens Stoltenberg.

Ap-leder Thorbjørn Jagland var ikke tilgjengelig for kommentar i helga. Men Stoltenberg er ikke spesielt bekymret. Han viser til at MMI-målingen forrige måned ga Ap en veldig høy oppslutning.

- Er ikke fallet et tegn på at det ikke bare er sentrumspartiene som har problemer med å forstå hva Jagland sier og vil, men også velgerne?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer