Har anmeldt arrangør:

Kraftig smittehopp - etterforsker nyttårsfest

En nyttårsfest skal ha ført til at Senja har sin kraftigste smittebølge siden pandemiens start.

UTBRUDD: Senja kommune opplever akkurat nå sitt kraftigste smitteutbrudd i pandemien. Foto: Shutterstock / NTB
UTBRUDD: Senja kommune opplever akkurat nå sitt kraftigste smitteutbrudd i pandemien. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

- Denne uka er det 123 personer som har fått påvist corona. Vi har ikke hatt så mange smittede siden pandemien startet, og det er før vi har fått inn tallene fra helga.

Det sier ordfører i Senja, Tom-Rune Eliseussen (Sp) til Dagbladet, etter at en nyttårsfest har ført til et kraftig smittehopp i øykommunen. Det har ført til at Senja kommune har valgt å anmelde arrangørene av nyttårsfesten.

- Tilfellene vi har fått påvist nå stammer hovedsakelig fra romjula, og spesielt denne hendelsen. Nå sprer smitten seg blant familie og venner, forklarer Eliseussen.

Det var Nordlys som først meldte at kommunen hadde anmeldt arrangøren.

ANMELDTE ARRANGØR: Ordfører i Senja kommune, Tom-Rune Eliseussen og resten av kommunen har valgt å anmelde arrangøren av en nyttårsfest på Senja, etter et smitteutbrudd. Foto: Lena Sørensen / Senja kommune
ANMELDTE ARRANGØR: Ordfører i Senja kommune, Tom-Rune Eliseussen og resten av kommunen har valgt å anmelde arrangøren av en nyttårsfest på Senja, etter et smitteutbrudd. Foto: Lena Sørensen / Senja kommune Vis mer

- Hadde ikke noe annet valg

I skrivende stund er det 129 personer i kommunen som sitter i isolasjon. I tillegg forteller ordføreren at rundt 300 personer er i karantene.

Eliseussen forteller videre at han har stor forståelse for at ungdom og unge voksne vil møtes når de kommer hjem i romjula.

- Likevel hadde vi ikke noe valg annet valg når vi hadde mistanke om at mer enn 20 personer hadde vært til stede på denne festen. Der er coronaforskriften krystallklar, men så blir det opp til politiet om det har skjedd et brudd eller ikke.

I den gjeldende coronaforskriften er det lov til å samle maksimalt 20 personer på private arrangementer og sammenkomster på offentlige steder eller leide og lånte lokaler. Ved minnestund kan man samles 50 stykker.

Det er ennå ikke kjent hvor mange personer som faktisk var på den omtalte feiringen.

CORONA: Helsedirektør Bjørn Guldvog påpeker at det er viktig at de som driver virksomheter legger til rette for at smittevernet ivaretas. Video: Dagbladet TV Vis mer

Informerte leietakerne

Selve nyttårsfesten fant sted i klubbhuset til Pioner fotball. Det bekrefter styreleder i klubben, Erlend Arctander.

- Det er uheldig at det skjer. Det var sikkert ikke planen at de skulle være så mange, men nå blir det opp til politiet å finne ut hva som faktisk har skjedd.

Arctander forteller videre at de på forhånd har informert leietakerne av klubbhuset om at det er deres plikt å følge de forskriftene og reglene som gjelder.

- Vi fikk vite at det skulle være 18 personer til stede, inkludert arrangøren, sier styrelederen.

- Rimelig grunn

Politistasjonssjef på Senja, Arnold Nilsen, bekrefter overfor Dagbladet at de har startet etterforskning av saken.

- Det er en rimelig grunn til å etterforske forholdet for å avklare om forskriften er blitt brutt. Det har blitt et stort smitteutbrudd etter denne festen, sier Nilsen.

Han forteller videre at politiet har tatt opp forklaring fra personer som var på festen, samt arrangøren via telefon, da de involverte partene ikke har vært mulig å kalle inn til fysisk avhør.

- Årsaken til dette er at de er i karantene eller isolasjon. Alle har vært villige til å forklare seg og de samarbeider fint, men utover dette vil jeg ikke gå i detaljer rundt forklaringene, sier politistasjonssjefen.

- Planla nøye

Dagbladet har vært i kontakt med arrangøren av festen. Vedkommende ønsker ikke å utdype saken noe mer, men henviser til svaret sitt i Nordlys.

Der hevder personen at de hadde planlagt festen med 18 deltakere og at de ønsket å følge reglene.

- Da fyrverkeriet skulle skytes opp, gikk døra opp. Rundt midnatt og oppskytning, har noen dratt med seg noen flere inn i lokalet. Flere stilte seg opp utenfor for å se på fyrverkeriet. Noen dro. Vi prøvde å holde antallet nede så godt det lot seg gjøre. Vi var hele tida opptatt av antallet, men jeg følte aldri at vi var veldig mange personer til stede inne i lokalet, sier arrangøren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer