ENORMT: Supertyfonen Neoguri passet ikke en gang vår «fisheye»-linse. Jeg har aldri sett noe liknende, sier ESA-astronauten Alexander Gerst om dette bildet. Foto: ESA/Alexander Gerst
ENORMT: Supertyfonen Neoguri passet ikke en gang vår «fisheye»-linse. Jeg har aldri sett noe liknende, sier ESA-astronauten Alexander Gerst om dette bildet. Foto: ESA/Alexander GerstVis mer

Kraftig supertyfon rammer Japan: Jeg har aldri sett noe liknende

Én har omkommet, over 500 000 er evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den kraftige supertyfonen Neoguri nådde Okinawa-øyene i Japan i dag.

- Aldri sett noe liknende En person er bekreftet omkommet, og over en halv million mennesker har blitt evakuert etter at den nådde øyene i sørlige Japan.

- Supertyfonen Neoguri passet ikke en gang vår «fisheye»-linse. Jeg har aldri sett noe liknende, forklarer ESA-astronauten Alexander Gerst på Twitter.

Uværet er ventet å bli det verste på de tropiske øyene på 15 år.

- 14 meter høye bølger Den omkomne skal være en mann på 62 år, ifølge lokalt politi. Han skal ha blitt kastet ut av båten sin i vannet nær det japanske fastlandet, melder nyhetsbyrået AFP.

Meteorologer i landet har tidligere advart om at bølgene kan bli opptil 14 meter høye.

Politiet i Okinawa opplyser i tillegg at minst fire personer har blitt skadd, en av disse en 83 år gammel kvinne. Den japanske TV-stasjonen NHK har imidlertid rapportert om 19 skadde.

Nær 70 000 husholdninger i Okinawa skal være uten strøm, skoler i området er stengt og over hundre fly skal ha blitt kansellert som følge av tyfonen, skriver NTB.

Kjernekraftverk stengt Den voldsomme tsunamien i Japan i 2011 førte til store skader på atomkraftverket Fukushima Daiichi.

På øya Kyushu, som kan bli rammet av tyfonen etter Okinawa, ligger det to kjernekraftverk, og begge er blitt stengt av hensyn til sikkerheten.

VANVITTIG: Her er den kraftige supertyfonen Neoguri sett fra den europeiske romstasjonen.
VANVITTIG: Her er den kraftige supertyfonen Neoguri sett fra den europeiske romstasjonen. Vis mer