Kraftig tilbakegang for Røkkes Aker

Verdien på Aker-selskapene falt med 20 prosent i årets andre kvartal – fra 56,2 til 44,8 milliarder kroner.

FALT: I andre kvartal falt nettoverdien av konsernets investeringer med 11,4 milliarder kroner. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FALT: I andre kvartal falt nettoverdien av konsernets investeringer med 11,4 milliarder kroner. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mens nettoverdiene i industrikonsernet Aker ASA økte med 34,7 prosent i forrige kvartal, opplever selskapet nå en kraftig tilbakegang.

I andre kvartal falt nettoverdien av konsernets investeringer med 11,4 milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Aker-konsernet har store eierandeler i Aker BP, Ocean Yield, Aker Solutions, Kværner, Cognito, Aker BioMarine og Akastor. Men det er hovedsakelig eierandelene i Aker BP som har bidratt til Røkke-konsernets totale tilbakegang.

Ifølge DN er det aksjefallet på nær 19 prosent i Aker BP som har bidratt mest til verdifallet i Aker-porteføljen. Grunnet lavere produksjon og høyere kostnader hadde selskapet en negativ effekt på totalt 8,3 millioner kroner fra første til andre kvartal.

I kvartalsrapporten framhever konsernsjef Øyvind Eriksen at de ser lyst på framtida for Aker BP blant annet fordi gigantfeltet Johan Sverderup er i rute. Det er ventet at feltet er produksjonsklart i fjerde kvartal i år.

Også oljefeltet Valhall Flank Vest der Aker BP, Kværner, Aker Solutions og ABB har gått sammen i en felles organisasjon, har gitt selskapet bedre kostnadskontroll.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer