Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kraftig tyfon herjer Japan

En drept og minst 18 skadet.

GIR IKKE OPP:  Disse japanerne stresser til jobb, til tross for at tyfonen Melor herjer landet. Foto: AP Photo/Shuji Kajiyama/Scanpix
GIR IKKE OPP: Disse japanerne stresser til jobb, til tross for at tyfonen Melor herjer landet. Foto: AP Photo/Shuji Kajiyama/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Tyfonen Melor traff i dag Japan. Den kraftige tyfonen produserer vind i hastigheter opp til 198 kilometer i timen, i tillegg til store regnbørsmengder.

Nyhetsbyrået Reuters skrev i 01.30-tida at tyfonen herjer landet 200 kilometer vest for Tokyo.

Det kraftige regnet har skapt problemer i landet, da hovedveier og hjem har blitt oversvømt. Noen bygninger har påført store skader som følge av tyfonen. Tusenvis av mennesker er evakuert fra sine hjem.

En drept
En person, Hiroshi Kitahara (54), ble drept på jobb som avisbud da motorsykkelen hans ble truffet av et tre som ble felt av stormen, ifølge nyhetsbyrået Associated Press. 54-åringen ble drept i kystområdet Wakayama.

Reuters skriver at minst 18 personer er skadet.

Stormen har revet opp hustak på bygninger, og tippet flere lastebiler på motorveiene.

Over 200 flyavganger er kansellert og togene i den travle hovedstaden Tokyo er stoppet, og bilprodusenten Toyota har stoppet produksjonen på alle deres fabrikker i sentral-Japan.

Stormen har blitt svakere siden 01.30. Vindhastigheten er 03.45 omkring 145 kilometer i timen, ifølge Japans meteorologbyrå.

TYFON:  Dette satellittbildet viser tyfonen Melors bevegelser i stillehavet. Foto: AP Photo/NOAA/Scanpix
TYFON: Dette satellittbildet viser tyfonen Melors bevegelser i stillehavet. Foto: AP Photo/NOAA/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media