Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kraftig uro innad i CIA

Nå søker to sjefer avskjed.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske etterretningsorganisasjonen CIA er plaget av sterk intern uro, og to høytstående ledere har levert sine avskjedssøknader, ifølge The Washington Post.

Årsaken skal være sterke uoverensstemmelser med organisasjonens nye personalsjef Patrick Murray, som den nye CIA-sjefen Porter Goss brakte med seg for et par måneder siden.

Både CIAs nestkommanderende John McLaughlin og den ansvarlige for CIAs utenlandsoperasjoner, Stephen Kappes, har ifølge avisen innlevert oppsigelsesbrev. Men etter innstendige oppfordringer fra Det hvite hus har Kappes gått med på å tenke på saken en gang til, fram til mandag.

CIAs ansatte er sterkt misfornøyde med Murrays grove og svært partiske stil, skriver avisen. Også flere av hans medarbeidere er målskive for sterke klager. Tre av dem skal ha arbeidet i CIA tidligere, men måtte forlate organisasjonen.

Klimaet innad i CIA skal ha utviklet seg i alarmerende retning, i en tid da internasjonal terror stiller større krav enn noen gang om samarbeid. Den nye CIA-sjefen Goss skal ha nektet å gripe inn.

- Det hersker forvirring i alle rekker, og er det er et uvanlig tap av moral og motivasjon, sier en ledende funksjonær med kunnskaper om det som skjer til The Washington Post.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media