Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kraftig uvær i Nord-Norge: Flere personbiler har blåst av veien

«Vi oppfordrer alle som skal ut å kjøre om å vurdere behovet da været skaper store trafikale utfordringer».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kraftig vind skaper store problemer i Nord-Norge. Biler og en buss er tatt av vinden i Hammerfest, og det er problemer både for fly- og båttrafikk.

Både ferger, hurtigbåter, fly og busser har hatt problemer flere steder i Nord-Norge torsdag som følge av kraftig vind opp mot storms styrke.

I Hammerfest i Finnmark blåste rett og slett en bybuss av veien på glatt føre på strekningen mellom Prærien i Hammerfest og Forsøl, skriver ifinnmark.

Episoden skjedde ved 19-tiden. Ingen ble skadd i ulykken, men busselskapet Boreal har valgt å innstille all trafikk i Hammerfest inntil videre ifølge politiet.

Biler og løsøre

Også flere personbiler har blåst av veien i byen, først en som sto parkert og deretter en bil som kjørte på riksvei 94. På en svært glatt veibane ble bilen tatt av vinden og blåst inn mot autovernet, skriver Nordlys.

Politiet i Finnmark melder også på Twitter at skilt og bygningsmaterialer er blitt tatt av vinden og blåser av gårde.

«Vi oppfordrer alle som skal ut å kjøre om å vurdere behovet da været skaper store trafikale utfordringer», skriver Finnmark politidistrikt på Twitter.

En flerbrukshall ved prærien i Hammerfest holder også på å miste stålplater som er festet til veggen. Brannvesenet besluttet å stenge hallen med umiddelbar virkning.

Et busskur har også blåst i stykker samme sted.

Flyforsinkelser og fergekanselleringer

I tillegg til kraftig vind i Finnmark blåser det også kraftig andre steder i Nord-Norge. I Tromsø måtte et SAS-fly gi opp forsøket på å lande og måtte fly til Bodø istedenfor. Flyet skulle egentlig ha landet klokken 18.50.

Flyplassen ble midlertidig stengt, men ifølge pressesjef Knut Morten Johansen i SAS vil fly fylle opp drivstoff og prøve på nytt. Det er en rekke forsinkelser på flyplassen i Tromsø torsdag som følge av uværet.

Widerøe har måtte innstille sine avganger til Hammerfest og Lakselv torsdag kveld.

Flyforsinkelser sørget også at kapteinen på hurtigbåten mellom Tromsø og Finnsnes/Harstad ble kraftig forsinket på ettermiddagen. Båten måtte rett og slett vente på kapteinen og kom av gårde nærmere halvannen time forsinket.

Flere andre ferger og hurtigbåter i Troms måtte også innstilles på grunn av uværet torsdag.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!