Kraftig uvær i Tyskland: Minst 33 omkommet

Minst 33 personer er omkommet og over 50 er savnet i kraftig uvær sørvest i Tyskland, opplyser politiet. I Eifel er har flere bygninger kollapset på grunn av store nedbørsmengder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kanalen SWR melder torsdag morgen at i alt seks hus har rast sammen i byen Schuld i Eifel-distriktet, som ligger mellom Rhinen og Belgia i delstaten Rheinland-Pfalz, og som er hardest rammet av uværet.

Også 25 andre hus står i fare for å kollapse. Politiet i Koblenz sier situasjonen er uoversiktlig, og at de ikke vet nøyaktig hvor mange som er savnet. Kringkasteren SWR betegner situasjonen som «ekstremt farlig».

Minst 33 personer er omkommet og over 50 er savnet i kraftig uvær sørvest i Tyskland, opplyser politiet. Også i Belgia skal to personer ha mistet livet, skriver den offentlige kringkasteren RBTF.

Ifølge avisa Sueddeutsche Zeitung skal to av de omkomne i Tyskland være brannmenn. Én av dem skal ha omkommet i en redningsaksjon onsdag kveld.

Minst 50 mennesker er ifølge politiet blitt reddet med helikopter og gummibåter fra hustak i Ahlweiler-distriktet, der det er bekreftet at fire mennesker er døde.

De sørvestlige delene av Tyskland er rammet av ekstreme nedbørsmengder og flom, og i deler av delstaten Rheinland-Pfalz er det erklært unntakstilstand som følge av ekstremværet, som tyske meteorologer har kalt Bernd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer