Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kraftig veibombe funnet i Nord-Irland

- Ville gjort enorme ødeleggelser hvis den hadde eksplodert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Nordirsk politi har desarmert en kraftig veibombe som ville ha gjort voldsomme ødeleggelser dersom den hadde eksplodert, opplyser politiet.

Den 270 kilo tunge hjemmelagte bomben ble funnet tirsdag utenfor landsbyen Forkhill South Armagh, like ved grensen til Irland. En ledning fra bomben som trolig skulle kobles til en utløsermekanisme, gikk over til den irske siden av grensen.

- Det kunne ha fått katastrofale følger dersom denne hadde eksplodert, sier politiførstebetjent Sam Cordner.

Bombefunnet ble gjort få timer etter at nordirske myndigheter opplyste at den siste gjenværende paramilitære gruppen i Nord-Irland hadde forpliktet seg til å avvæpne seg innen seg innen seks måneder.

Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for bomben.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling