Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kraftig vekst for Arvesølvet

Vinmonopolets akevittsalg vokser.

SPRITER OPP: Det norske brenneri-gründer Odd J. Nelvik kan glede seg over solid vekst. Foto: Iván Kverme / Finansavisen
SPRITER OPP: Det norske brenneri-gründer Odd J. Nelvik kan glede seg over solid vekst. Foto: Iván Kverme / Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Akevitt bidrar til å løfte brennevins­salget på Vinmonopolet. Det Norske Brenneris akevitt Arvesølvet kunne vise til en vekst på hele 43 prosent i fjor, skriver Finansavisen.

Ifølge avisen vokste akevittsalget generelt 3,3 prosent i fjor, og det ble solgt totalt 1,28 millioner ­liter fra Vinmonopolets hyller.

- Akevittomsetningen lå stabilt i en del år, men rundt 1993/94 så man en økning. Jeg har spekulert i om det kan ha sammenheng med OL på Lillehammer. Kanskje folk fikk øynene opp for norsk tradisjon og historie da? At man ble stolt av kulturarven, sier pressesjef i Vinmonopolet, Jens Nordahl.

13 norske

Det desidert største akevittproduktet på Vinmonopolet var ifølge Finansavisen i fjor Gammel Opland, etterfulgt av Gilde Juleaquavit og Løitens Sommer Aquavit.

Blant de 15 største akevittproduktene i fjor var 13 norske, og 11 av disse produseres av Arcus. De to siste - Hellstrøm Aquavit og Arvesølvet – produseres av Det Norske Brenneri .

Arvesølvet, som ble lansert på tampen av 2011, kan vise til en volumvekst på hele 43 prosent i fjor.

- Arvesølvet har vunnet mange priser og blitt positivt omtalt i tester. Dette har selvsagt gjort sitt til utviklingen. Dessuten er Arvesølvet endelig i basisutvalget på Vinmonopolet, og det er viktig, sier selskapets gründer og medeier, Odd J. Nelvik til avisen.

Tredoblet omsetningen

- I år har vi et hårete mål om å selge til sammen over 100.000 flasker av de tre Arvesølvet-variantene, sier Nelvik til avisen.

Det Norske Brenneri mer enn tredoblet omsetningen i fjor. Arvesølvet vil bli det største produktet også i år, og det ventes en omsetningsøkning på rundt 10 prosent i 2017.

Til tross for at Arvesølvet økte kraftig i fjor, var det ifølge Finansavisen likevel et annet produkt som sto for den største veksten innen akevitt på Vinmonopolet. Arcus-produserte Akevitt Spesial kunne vise til en volumvekst på hele 49,5 prosent.

Flere nyheter:

Petter Stordalen sikrer seg hotellrakett
Ser børsen opp 10 prosent i 2017
De rikeste eiendomsmogulene bor her

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling