Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kraftige eksplosjoner i Tripoli

To kraftige eksplosjoner ble hørt i nærheten av Muammar Kadhafis residens.

Eksplosjoner: En journalist står i restene av en ødelagt administrativ byggning ved Kadhafis residens i slutten av mars. Nå i kveld blir det hørt kraftige eksplosjoner i nærheten av residensen. Foto: Scanpix
Eksplosjoner: En journalist står i restene av en ødelagt administrativ byggning ved Kadhafis residens i slutten av mars. Nå i kveld blir det hørt kraftige eksplosjoner i nærheten av residensen. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kraftige eksplosjoner har blitt hørt i nærheten av Kadhafis residens i Tripoli. En av dem fikk vinduene til å riste i et hotell som huser utenlandske journalister i byen, og som hørte drønnene fra NATO-flyene.

Rakettene lot til å ha falt bak hotellet Rixos, melder Reuters. Hotellet ligger ikke langt unna Kadhafis residens i Bab al-Azizyah.

Det er ikke kjent hva som var målet for NATO-angrepene.

Kadhafi holdt tidligere lørdag en 80 minutter lang tv-tale hvor han ytret et ønske om våpenhvile. men NATO har avvist ønsker, og sier de krever handlinger, ikke tomme ord.

- FNs sikkerhetsråds resolusjon 1973 ber ettertrykkelig om en slutt på angrepene og overgrepene på sivile. Regimet har kunngjort våpenhviler flere ganger tidligere, men fortsetter å angripe byer og sivile, sier en ikke navngitt tjenestemann i NATO.

Tjenestemannen ber videre Gaddafi om å handle i stedet for å snakke.

Også opprørerne i Libya har avvist Kadhafis tilbud om våpenhvile, forhandlinger og amnesti. Den libyske lederen har selv ingen planer om å gi fra seg makten.

Gaddafi kom med forhandlingstilbudet i en 80 minutter lang direktesendt fjernsynstale natt til lørdag, men stilte krav om at han må få bli i Libya.

NTB/DAGBLADET

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media