Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kraftige eksplosjoner ved Kadhafis residens

Opplyser øyenvitner.

KRAFTIG RØYK: Dette bildet er tatt fra hotellet der de utenlandske journalistene bor i Tripoli. Foto: AFP PHOTO/MAHMUD TURKIA/SCANPIX
KRAFTIG RØYK: Dette bildet er tatt fra hotellet der de utenlandske journalistene bor i Tripoli. Foto: AFP PHOTO/MAHMUD TURKIA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere kraftige eksplosjoner har rystet området der Muammar Kadhafi holder til i sentrum av Libyas hovedstad Tripoli, opplyser øyenvitner.

Den første eksplosjonen inntraff ved 11-tiden tirsdag, og ble raskt etterfulgt av tre andre. Smellene kunne høres over store deler av byen, og tykk, grå røyk veltet opp fra Bab al-Azizia-komplekset, der Kadhafi har sin residens.

NATO har ennå ikke kommentert om det er den som har utført angrepet. Men NATO har de siste dagene trappet opp luftangrepene mot Tripoli og angriper nå mål i byen med få timers mellomrom. Mandag ble blant annet bygningen til Libyas statlige fjernsynsstasjon truffet.

En reporter fra nyhetsbyrået Reuters sier det virker som om tirsdagens eksplosjonene kommer fra ytterkanten av bygningskomplekset til Kadhafi.

Bab al-Azizia-komplekset har vært utsatt for mange NATO-angrep de siste ukene.

(NTB)