Kraftige kamper i Damaskus i natt

Startet i hovedstadens ambassadeområde, Mezze.

KAMPER I HOVEDSTADEN: Syriske regjeringsstyrker omringet et nabolag i ambassadestrøket Mezze i natt. Norge vurderer fortløpende om de skal ha sin ambassade åpen, men velger foreløpig å bli. Foto: Scanpix
KAMPER I HOVEDSTADEN: Syriske regjeringsstyrker omringet et nabolag i ambassadestrøket Mezze i natt. Norge vurderer fortløpende om de skal ha sin ambassade åpen, men velger foreløpig å bli. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siden opprøret startet for mer enn ett år siden i Syria, den 15. mars i fjor, har det ikke vært kamper i hovedstaden Damaskus.

Men i natt pågikk det voldelige kamper i Damaskus. Kampene startet i ambassadeområdet Mezze, bare to dager etter at 27 mennesker ble drept da to biler ble sprengt i lufta i sentrum av byen lørdag, melder Reuters.

Norges ambassade åpen Etter det Dagbladet erfarer, gjennomførte syriske sikkerhetsstyrker en aksjon mot et par leiligheter i Mezze-området i Damaskus, der de skal ha blitt tipset om at opprørere holdt tilholdssted.

I perioden 01.30 i natt til klokka 07.45 i morges, skal det ha vært både skuddvekslinger og bruk av en eller annen form for bomber. Kampene pågikk på den andre siden av den store motorveien i Mezze, i forhold til der den norske ambassaden ligger.

- Sikkerhetssituasjonen vurderes fortløpende, og vi er i nær kontakt med andre nordiske land, sier pressetalsmann ved Utenriksdepartementet, Kjetil Elsebutangen til Dagbladet.

Norge kommer til å holde ambassaden oppe så lenge de mener det er sikkerhetsmessig forsvarlig:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer