Kraftige opptøyer i Leeds

Hundrevis av asiatiske ungdommer braket sammen med opprørspoliti i den nordengelske byen Leeds i natt, og satte fyr på biler og butikker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen for uroen skal være pågripelsen av en mann av bangladeshisk opprinnelse for to dager siden.

- Politiet tok ham, arresterte ham, sparket ham og sprayet CS-gass på ham rett foran øynene på andre asiater. Derfor startet det hele i natt, sier en innbygger i byen som ikke ønsker å bli navngitt.

Rundt 300 asiatiske ungdommene samlet seg i en forstad av Leeds i går kveld, og utfordret politifolkene som ble satt inn. Flasker og murstein ble kastet, og flere biler og minst en butikk gikk opp i flammer.

Store politistyrker ble satt inn, men gateslaget fortsatte utover natten. Først i halv tre-tiden fikk politiet kontroll.

- Dette var et planlagt angrep på politiet, sa en talsmann for politiet i Yorkshire, som nå setter i gang full etterforskning av opptøyene.

Opptøyene i Leeds kommer bare en uke etter at asiatiske ungdommer og hvite rasister støtte sammen i Oldham i det nordvestlige England, i det politiet beskrev som de verste raseopptøyene landet har opplevd på mange år.

NTB-Reuters-AFP-BBC

HARDE KAMPER: Politi besvarte musteiner med tåregass.
STORE SKADER: Over 25 biler ble satt i fyr under opptøyene i Leeds i natt. I morges var gatene fulle av murstein. Alle foto: SCANPIX