Kraftige opptøyer i Malmö

Ungdom kaster stein og setter fyr på biler.

SPERRER VEIEN:  Et bål av dekk, søppel og en biltilhenger sperrer en vei i bydelen Rosengård i Malmø i går kveld. Bydelen har de siste dagene vært åsted for sammenstøt mellom ungdom og politiet. 
Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX
SPERRER VEIEN: Et bål av dekk, søppel og en biltilhenger sperrer en vei i bydelen Rosengård i Malmø i går kveld. Bydelen har de siste dagene vært åsted for sammenstøt mellom ungdom og politiet. Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

For andre dag på rad var det torsdag kveld kraftige opptøyer i bydelen Rosengård i Malmö som følge av at en gruppe ungdommer ble kastet ut av et okkupert lokale.


En person er anholdt, og det er flere branner i området. Alle politifolk i tjeneste har fått beskjed om ikke å gå hjem før politiet har oversikt.


- Biler står i brann, og de kaster steiner og tunge gjenstander på oss. Derfor har vi en vanskelig situasjon i Rosengård, sier informasjonsansvarlig i Malmö-politiet, Ewa-Gun Westford.


Uroen begynte tidlig på ettermiddagen med mindre branner, men eskalerte utover kvelden da ungdommer lagde bål av bildekk og tilhengere i gatene.


Nekter å gå inn

Av hensyn til sin egen sikkerhet ville ikke brannvesenet gå inn for å slukke brannene. Tidligere på kvelden ble de beskutt med fyrverkeriraketter da de prøvde å slukke noen av brannene, og de mente at brannene ikke var større enn at ikke politiet skulle kunne håndtere dem på egen hånd.


Scanpix fotograf Drago Prvulovic endte selv midt oppi bruduljene i krysset Amiralsgatan og Ramels väg.

- Det var livsfarlig. De kastet steiner på fotografene også, sa han.


Han fortalte at gjengene som sirkulerte i området, hadde slept tilhengere ut på gata fra en bensinstasjon og satt fyr på dem.


Husokkupasjon
RYDDER:  Politiet rydder unna en veltet tilhenger.  
Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX
RYDDER: Politiet rydder unna en veltet tilhenger. Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX Vis mer

Bråket blusset opp etter en konflikt om et kjellerlokale som tidligere var moské, men som den islamske kulturforeningen har flyttet fra.

I slutten av november ble lokalene okkupert av en gruppe ungdommer, men de ble mandag kastet ut av politiet.


Da vaktholdet ved lokalene ble opphevet onsdag, forsøkte ungdommene igjen å okkupere dem. Men da eieren forsøkte å stanse dem, brøt det ut uro.


Natt til torsdag ble Rosengård rystet av kasting av stein og fyrverkeri, branner og tømming av søppelkonteinere på gata. 17 personer ble arrestert.


Torsdag kveld fortsatte uroen da ungdommer tente branner og sperret veier med søppelkonteinere.


Politiet vil ikke si hvem som står bak, men de 17 som ble anholdt onsdag, hører til den autonome bevegelsen og er ikke bosatt i Rosengård.


Noen av dem skal også ha vært innblandet i bråk i forbindelse med fotballkamper og demonstrasjonene ved European Social Forum i sommer.


(NTB)

FYRER OPP:  Politiet kaller situasjonen i Rosengård vanskelig. 
Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX
FYRER OPP: Politiet kaller situasjonen i Rosengård vanskelig. Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer