Kraftige reaksjoner på Trumps tvitring om kongressrepresentanter

Demokratene samlet seg søndag i unison fordømmelse av det de kalte president Donald Trumps rasistiske tvitring om fargede demokratiske kongresskvinner.

TVITRET IGJEN: Donald Trump kritiseres nok en gang for sin tvitring - denne gang om fargede kongresskvinner. Foto: NTB Scanpix / Mandel Ngan / AFP
TVITRET IGJEN: Donald Trump kritiseres nok en gang for sin tvitring - denne gang om fargede kongresskvinner. Foto: NTB Scanpix / Mandel Ngan / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Trump spilte ut rasekortet da han søndag ba fire kvinnelige kongressrepresentanter dra tilbake til «de ødelagte og kriminalitetsinfiserte» landene de kommer fra, uten å ense at alle fire er amerikanske statsborgere, og at tre av dem er født i USA.

Som vanlig var det kun taushet fra republikanernes side, men tvitringen fikk demokratene til å sette til side sine interne konflikter og samle seg til en enstemmig fordømmelse av presidenten.

Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, sa at Trump ønsker å «gjøre USA hvitt igjen», mens Kamala Harris, en av demokratenes presidentkandidater, tvitret «La oss kalle presidentens rasistiske angrep det er: Uamerikansk».

Fire amerikanske kvinner

Trump nevnte ikke navn i sin morgentvitring, men refererte trolig til Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Rashida Tlaib og Ayanna Pressley. Av disse er kun Omar født utenfor USA, nærmere bestemt i Somalia. Tlaib er andregenerasjons innvandrer, født i USA, mens Pressley er svart og Ocasio-Cortez' foreldre er fra Puerto Rico, som i 120 år har vært regnet som en del av USA, der alle har amerikansk statsborgerskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer