Kraftige sammenstøt etter at palestinsk ungdom døde

Utløst voldsomme sammenstøt i Øst-Jerusalem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En palestinsk tenåring, som ble skutt av israelsk politi i forrige uke, døde søndag av skadene. Det utløste voldsomme sammenstøt i Øst-Jerusalem. 16 år gamle Mohammed Sinokrot ble skutt av israelsk politi 31. august. Ifølge politiet ble han truffet i leggen av en ufarlig granat under en demonstrasjon, mens han ifølge familien ble skutt i hodet på vei hjem fra moskeen.

- Det var ikke sammenstøt i området, han hadde vært til kveldsbønn og var på vei hjem med brød, forteller onkelen Muhtadi Sinokrot.

- Hodeskallen hans ble knust, dette var et drap, sier han.

Protester Nyheten om at 16-åringen hadde avgått ved døden utløste kraftige protester i det israelskokkuperte Øst-Jerusalem.

Maskerte ungdommer kastet steiner, brannbomber og kinaputter mot politiet i Wadi al-Joz-området nær gamlebyen, og de israelske sikkerhetsstyrkene svarte med å skyte gummikledde stålkuler mot demonstrantene.

Det er ikke meldt om alvorlige skader etter sammenstøtene, men situasjonen i Øst-Jerusalem var søndag kveld spent.

- Stor frustrasjon Utenriksminister Børge Brende (H) er for tiden i Midtøsten og hadde søndag politiske samtaler med både palestinske og israelske ledere, blant dem palestinernes statsminister Rami Hamdallah og Israels utenriksminister Avigdor Lieberman.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer