Kraftige sammenstøt etter at palestinsk ungdom døde

Utløst voldsomme sammenstøt i Øst-Jerusalem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En palestinsk tenåring, som ble skutt av israelsk politi i forrige uke, døde søndag av skadene. Det utløste voldsomme sammenstøt i Øst-Jerusalem. 16 år gamle Mohammed Sinokrot ble skutt av israelsk politi 31. august. Ifølge politiet ble han truffet i leggen av en ufarlig granat under en demonstrasjon, mens han ifølge familien ble skutt i hodet på vei hjem fra moskeen.

- Det var ikke sammenstøt i området, han hadde vært til kveldsbønn og var på vei hjem med brød, forteller onkelen Muhtadi Sinokrot.

- Hodeskallen hans ble knust, dette var et drap, sier han.

Protester Nyheten om at 16-åringen hadde avgått ved døden utløste kraftige protester i det israelskokkuperte Øst-Jerusalem.

Maskerte ungdommer kastet steiner, brannbomber og kinaputter mot politiet i Wadi al-Joz-området nær gamlebyen, og de israelske sikkerhetsstyrkene svarte med å skyte gummikledde stålkuler mot demonstrantene.

Det er ikke meldt om alvorlige skader etter sammenstøtene, men situasjonen i Øst-Jerusalem var søndag kveld spent.

- Stor frustrasjon Utenriksminister Børge Brende (H) er for tiden i Midtøsten og hadde søndag politiske samtaler med både palestinske og israelske ledere, blant dem palestinernes statsminister Rami Hamdallah og Israels utenriksminister Avigdor Lieberman.

- Det er stor frustrasjon på Vestbredden, og det ble veldig sterkt kommunisert i dag, sa Brende til NTB etter møtet med Hamdallah.

- Det er nullvekst i økonomien, det er bortimot 50 prosent arbeidsledighet blant palestinske ungdommer. Man forventer at Israel i større grad tilrettelegger for økonomisk virksomhet og investeringer, sa Brende. (NTB)