Kraftige sammenstøt i Hongkong

Det var natt til søndag kraftige sammenstøt mellom studenter og politi i Hongkong etter at demokratiaktivister forsøkte å blokkere deler av byen.

RASER: Tusenvis av demonstranter strømmet til sentrum av Hongkong for å protestere mot Kinas politiske inblanding. Demonstrantene raser mot myndighetene i Beijings beslutning om ikke å tillate frie demokratiske valg i Hongkong i 2017. Foto: AP/Apple Daily/Scanpix
RASER: Tusenvis av demonstranter strømmet til sentrum av Hongkong for å protestere mot Kinas politiske inblanding. Demonstrantene raser mot myndighetene i Beijings beslutning om ikke å tillate frie demokratiske valg i Hongkong i 2017. Foto: AP/Apple Daily/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Titusenvis at demonstranter strømmet til sentrum av byen mindre enn et døgn etter at politi brukte pepperspray for å stoppe en markering utenfor regjeringsbygninger. Også under demonstrasjonene natt til søndag brukte politiet pepperspray.

Strid om kandidater Over 60 personer er blitt pågrepet av politiet under demonstrasjonene, melder BBC. Blant dem studentlederen Joshua Wong.

Demonstrantene raser mot myndighetene i Beijings beslutning om ikke å tillate frie demokratiske valg i 2017. I august bestemte de kinesiske myndighetene at kandidater til 2017-valget må godkjennes av nominasjonskomité.

Benny Tai, leder for gruppen som kaller seg Occupy Central var på plass og han manet sammen med de andre lederne demonstrantene til å blokkere byens finansdistrikt.

Occupy Central krever at Kina fjerner kravet om at kandidatene til valget må godkjennes av en nominasjonskomité.

Politiske reformer Lederen Benny Tai langer også ut mot den politiske lederen av Hongkong, CY Leung, «ikke har gjennomført politiske reformer».

- Vi krever at CY Leung legger fram en rapport med politiske reformer for sentralregjeringen, som reflekterer Hongkong-innbyggernes krav om demokrati, heter det i en uttalelse fra organisasjonen.

Elever og studenter ved skoler og universiteter boikottet undervisning de siste dagene for å slutte seg til protestene.

Det har vært store markeringer flere dager på rad i Hongkong, men blokaden lørdag kom som en overraskelse. Den var opprinnelig planlagt til begynnelsen av oktober.

(NTB)

BARRIKADE: Demokratiaktivister forsøkte å blokkere deler av byen ved å sette opp barrikader. Foto: AFP/XAUME OLLEROS/SCANPIX
BARRIKADE: Demokratiaktivister forsøkte å blokkere deler av byen ved å sette opp barrikader. Foto: AFP/XAUME OLLEROS/SCANPIX Vis mer