Kraftige sammenstøt i Hongkong

Hundrevis av politifolk tok onsdag morgen i bruk pepperspray mot demonstranter i Hongkong for å åpne en viktig gjennomfartsvei som studentene har sperret med sementblokker.

DEMONSTRASJONER: Det kom til sammenstøt mellom demonstranter og politiet i Hongkong i natt norsk tid. Foto: REUTERS/Stringer
DEMONSTRASJONER: Det kom til sammenstøt mellom demonstranter og politiet i Hongkong i natt norsk tid. Foto: REUTERS/Stringer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sammenstøtene var de verste på en uke mellom politiet og demonstrantene, som tirsdag kveld strømmet inn i en tunnel og stanset trafikken på den viktige firefeltsveien.

Store mengder politifolk presset demonstrantene tilbake mens de brukte pepperspray mot dem som nektet å adlyde ordrene.

- Vi er fredelige. Vi vil bare ha demokrati. Hvorfor gjør dere dette mot oss, ropte en kvinnelig demonstrant.

Flere av demonstrantene ble lagt i bakken, og rundt 45 ble arrestert. Politiet gikk deretter inn i tunnelen for å begynne å rydde bort sementblokkene studentene hadde halt inn, og delvis åpne tunnelen for trafikk.

Krever frie valg Studentene krever mer demokratiske valg i den tidligere britiske kronkolonien, men deres to uker lange kampanje har skapt trafikkaos og økende frustrasjon i byens finanssentrum, selv om de hylles for sin fredelige framferd og gode organisering.

Tirsdag brukte politiet motorsager og slegger for å rydde unna barrikader på en annen viktig vei i Admiralty-området. Men hundrevis av demonstranter strømmet da inn i tunnelen i nærheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer