Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kraftige sammenstøt i Lahore

LAHORE (NTB-AFP-Reuters): Rasende demonstranter angrep offentlige kontorer og brente ned en kino i Pakistans hovedstad Lahore i går, før massebegravelsen av ofrene for søndagens massakre på shiamuslimer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet brukte tåregasser og skjøt i lufta for å spre demonstrerende og rasende shiamuslimer, som var samlet for å begrave ofrene for søndagens massakre.

Til sammen 23 mennesker ble drept da væpnede menn begynte å skyte mot et gravfølge i Lahore. Skytingen pågikk i flere minutter. Mennene i jeepen siktet ikke på noe bestemt mål men bare fyrte løs på alle som var innen synsvidde, fortalte øyenvitnene. Politiet i Lahore kunne ikke umiddelbart si noe om hvem som sto bak skytingen.

Angrepet var nok et blodig eksempel på den voldsbølgen som herjer Punjab-provinsen i Pakistan. Men dette sies likevel å være det blodigste på flere måneder. Rivaliserende sunni- og shiamuslimske grupperinger beskylder hverandre for å stå bak angrepene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!