Kraftige stormer herjer i USA

Minst 21 personer er omkommet etter de kraftige stormene som raste over delstaten Mississippi fredag kveld. En småby skal være jevnet med jorda.

STORE KONSEKVENSER: Det meldes om voldsomme skader etter at en tornado sveipet over Mississippi fredag kveld. Her fra Silver City. Foto: MHP Greenwood / NTB
STORE KONSEKVENSER: Det meldes om voldsomme skader etter at en tornado sveipet over Mississippi fredag kveld. Her fra Silver City. Foto: MHP Greenwood / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den statlige nødetaten opplyser om de stigende dødstallene lørdag formiddag.

Stormene og minst én tornado skal ha slått ut strømmen for tusenvis, revet bort hustak og nærmest jevnet flere nabolag med jorda.

En søke- og redningsinnsats etter ofre ble iverksatt etter at en tornado traff byene Silver City og Rolling Fork. Sistnevnte beskrives av en innbygger som «utslettet».

- Jeg har aldri sett noe liknende, sier Brandy Showah til CNN.

- Det var en veldig fin småby, og nå er den borte.

- Har ødelagt byen

Coroner Angelia Eason opplyser overfor NBC News om 13 vær-relaterte dødsfall i Rolling Fork.

- Ut fra skadene jeg har vært i stand til å vurdere per nå, ser det ut til at det var en stor tornado, som har ødelagt byen, sier ordfører Eldridge Walker til den NBC-tilknyttede TV-stasjonen WLBT.

I tillegg til 23 omkomne, meldes det om flere titall skadde og fire savnede i Mississippi.

Stormjeger Reed Timmer skriver på Twitter at han er på vei til Vicksburg sykehus med skadde Rolling Fork-innbyggere.

- De trenger nødhjelpspersonell nå, skriver han.

Sykehuset Sharkey-Issaquena, vest for Rolling Fork, skal også ha tatt skade av uværet. Det melder nyhetsbyrået AP, med henvisning til WAPT.

- Vi har igangsatt medisinske støttefunksjoner, flere ambulanser og andre nødhjelpsmidler for de berørte, opplyste guvernør Tate Reeves fredag kveld lokal tid.

Minst elleve tornado-meldinger

Det siste døgnet er det kommet minst elleve meldinger om tornadoer i Mississippi og Alabama. Det er uklart om det er snakk om flere tornadoer eller én som beveget seg over en lang strekning.

Mer enn 80 000 husstander er lørdag ettermiddag fortsatt uten strøm i delstatene Mississippi, Alabama og Tennessee, viser en oversikt fra nettstedet Powerouage.

Den nasjonale værmyndigheten, The National Weather Service, har lørdag opprettholdt sitt farevarsel for tornado i deler av det østlige Mississippi og i nordlige deler av Alabama, skriver NBC.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer