Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kraftigste angrep siden bombingen startet

Nærmere 300 talibansoldater skal være skadd i USAs bombing nord for Kabul. B-52-bombefly slapp mer enn 100 bomber mot Taliban-stillinger i det nordøstlige Afghanistan i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bombeangrepene skal være de mest intense siden USA startet sin kampanje for fire uker siden, og de var særlig rettet mot Talibans stillinger i et område langs grensa til Tadsjikistan, ifølge vitner.

For første gang ble B-52-fly brukt til å bombe Taliban-stillinger bak frontlinjen lenger sør.

I fem dager har USA konsentrert seg om å angripe Taliban-stillinger både i nord- og sør-Afghanistan og rundt hovedstaden Kabul. 65 fly slapp både «smarte» og «dumme» bomber mot seks målområder og et ukjent antall andre områder med konsentrasjoner av Taliban-styrker.

Målene inkluderte både Taliban-stillinger og stillinger tilhørende Osama bin Ladens al-Qaida-nettverk, samt huler og tunneler og Talibans frontlinjer, ifølge en talsmann for Pentagon.

Hjelpearbeidere som har vært i kontakt med Kabul sier at mellom 200 og 300 talibansoldater er såret og blir behandlet på militærsykehus i den afghanske hovedstaden.

(NTB)

Hele Norges coronakart