Kraftkommuner sperrer Terra-meglers eiendeler

Tar arrest i tidligere Terra Securities-megler Knut Anders Opstads private eiendeler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Åtte kraftkommuner har tatt arrest i tidligere Terra Securities-megler Knut Anders Opstads private eiendeler.

En kjennelse i Tønsberg tingrett fører til at den 34 år gamle småbarnsfaren nå kun vil få dekket utgifter til nødvendig livsopphold, skriver Dagens Næringsliv.

Kjennelsen ble forkynt for Opstad fredag kveld. Han fikk ikke anledning til å forklare seg, og det ble tatt arrest i alle hans formuesverdier, det vil si hus, biler, kontoer og så videre.

- Vi er forbauset over at åtte kommuner, hvorav Opstad ikke har hatt kontakt med flesteparten av dem, mener å ha et krav mot ham, sier Opstads advokat Bjørn Stordrange.

Opstad var en av to meglere i Terra som solgte de omstridte investeringsproduktene til norske kraftkommuner. Nøyaktig hvor stort tapet blir for kommunene som følge av disse investeringene, er foreløpig uklart. 750 millioner kroner er tidligere anslått.

I fjor tjente Opstad nesten 7 millioner kroner. Han står oppført med null i formue, har tre biler og kjøpte i 2004 et hus til 3 millioner kroner.

- Det er nokså underlig at kommuner som angivelig har tapt flere hundre millioner kroner nå forsøker dekke inn dette tapet fra en 34-åring som åpenbart ikke sitter på slike summer, sier Stordrange.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer