Kraftkommuner sperrer Terra-meglers eiendeler

Tar arrest i tidligere Terra Securities-megler Knut Anders Opstads private eiendeler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte kraftkommuner har tatt arrest i tidligere Terra Securities-megler Knut Anders Opstads private eiendeler.

En kjennelse i Tønsberg tingrett fører til at den 34 år gamle småbarnsfaren nå kun vil få dekket utgifter til nødvendig livsopphold, skriver Dagens Næringsliv.

Kjennelsen ble forkynt for Opstad fredag kveld. Han fikk ikke anledning til å forklare seg, og det ble tatt arrest i alle hans formuesverdier, det vil si hus, biler, kontoer og så videre.

- Vi er forbauset over at åtte kommuner, hvorav Opstad ikke har hatt kontakt med flesteparten av dem, mener å ha et krav mot ham, sier Opstads advokat Bjørn Stordrange.

Opstad var en av to meglere i Terra som solgte de omstridte investeringsproduktene til norske kraftkommuner. Nøyaktig hvor stort tapet blir for kommunene som følge av disse investeringene, er foreløpig uklart. 750 millioner kroner er tidligere anslått.

I fjor tjente Opstad nesten 7 millioner kroner. Han står oppført med null i formue, har tre biler og kjøpte i 2004 et hus til 3 millioner kroner.

- Det er nokså underlig at kommuner som angivelig har tapt flere hundre millioner kroner nå forsøker dekke inn dette tapet fra en 34-åring som åpenbart ikke sitter på slike summer, sier Stordrange.

Advokaten vurderer nå å angripe kjennelsen, enten gjennom forhandlinger eller ved å anke den inn for lagmannsretten.

SPERRER PRIVATE EIENDELER:  Åtte kraftkommuner har tatt arrest i tidligere Terra Securities-megler Knut Anders Opstads private eiendeler. Fra v. ordfører i Hemnes Kjell Idar Juvik, ordfører i Narvik Karen Margrethe Kuvaas, advokat Jens I. Kobro, ordfører i Rana Geir Waage og ordfører i Hattfjelldal Asgeir Almås. Foto: Knut Falch / SCANPIX
SPERRER PRIVATE EIENDELER: Åtte kraftkommuner har tatt arrest i tidligere Terra Securities-megler Knut Anders Opstads private eiendeler. Fra v. ordfører i Hemnes Kjell Idar Juvik, ordfører i Narvik Karen Margrethe Kuvaas, advokat Jens I. Kobro, ordfører i Rana Geir Waage og ordfører i Hattfjelldal Asgeir Almås. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer

Advokat Caroline Lund i advokatfirmaet Lund & co., som er kommunenes juridiske rådgiver i Terra-saken, vil ikke kommentere saken. Det vil heller ikke ordførerne i Narvik og Hattfjelldal. Ordførerne i Rana og Hemnes besvarte ikke DNs henvendelser søndag.

(NTB)