Kraftlinjene blir bygget

SV har tapt slaget om monstermastene i Hardanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Som Dagbladet meldte tidligere 11.30 i formiddag, har Regjeringen bestemt i statsråd at de svært omstridte kraftlinjene i Hardanger vil bli bygget.

- I vinter var vi i 58 dager kun én feil unna mørklegging av halve Bergen. Det er for meg som minister en svært alvorlig melding. Noe må gjøres, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

- Det lokale engasjementet er svært forståelig. Her har vi en klassisk konflikt der storsamfunnets behov er noe annerledes enn det lokale, sier statsråden.

SV-tap Saken har vært svært vanskelig for regjeringen. Faglig har saken vært ferdigstilt for lang tid siden, bare den politiske avgjørelsen har gjenstått. Egentlig var avgjørelsen ventet for et halvt år siden, men forhandlingene i regjeringen har vært vanskelige.SV ønsket mer tid og en større og uavhengig utredning av jord- og sjøkabel som alternativer til luftspennet. Men i dag skal ha vært siste frist for et vedtak, dersom Statnett skal rekke å begynne arbeidet med kraftlinja i år.

- Sima-Samnanger er den beste løsningen for å sikre strømforsyningen, derfor har jeg sagt ja til det i dag, sier Riis-Johansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer