Kraftsalver fra Bastesen

Kystpartiets leder Steinar Bastesen slo både til høyre og venstre under partiets landsmøte i Bodø i dag. Talen var trolig hans siste som partileder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrepene var mange og sterke da Bastesen innledet på landsmøtet med partiledertale. Utfallene var rettet utad selv om intern uro i Kystpartiet truer med å frata Bastesen hans posisjon som leder.

Etter alt å dømme blir Skjervøy-ordfører Roy Waage valgt til ny leder i Kystpartiet i morgen.

Steinar Bastesen har stilt sin plass til disposisjon, men presiserer at han ikke har trukket seg.

Svikefull

Særlig fikk regjeringen, Fremskrittspartiet og EU gjennomgå i Bastesens tale. Bastesen beskyldte regjeringen og Bondevik for å selge ut Norges fornybare ressurser, og dessuten ha som mål å svekke landbruket, kommunene, fylkeskommunene, sykehussektoren, lønnsmottakerne, de syke, funksjonshemmede og pensjonister.

Bastesens sterkeste karakteristikk gjaldt statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF), som Bastesen mener har sviktet sitt land.

- Han vil gå inn i historien som en svært dårlig og svikefull statsminister, sa Steinar Bastesen.

Aker Brygge

En stor del av talen brukte Bastesen til å beskrive Kystpartiets kamp for - og de andre partienes svik mot - lokal og nasjonal råderett over naturressursene.

Han hevdet at ressursene blir overtatt omtrent gratis av selskaper med adresse på Aker Brygge, og at de fornybare fiskeressursene nå besittes av noen få familier på Sunnmøre.

Spark til medieneMediene fikk også sitt pass påskrevet. Da han snakket om sykdommen sin, takket han de mange som har støttet ham. Men han var ikke nådeløs mot dem som har brukt sykdommen til det motsatte, til det Bastesen oppfatter som offentlig sjikane.

- Da dette skjedde meg, var det fordi enkeltpersoner og enkelte presseorganer mistet sine etiske sperrer, sa Bastesen.

Han hevdet at det finnes mennesker i pressen som ikke kan styre sitt personlige hat.

Finansminister Per-Kristian Foss (H) var målskive for flere av Bastesens utfall, og han slapp heller ikke unna da Bastesen angrep mediene.

- Noen vil hevde at maktpersoner har brukt pressen i denne saken. Jeg vil bare nevne at ektemannen til Høyres finansminister Per-Kristian Foss har en av de mektigste posisjonene i Medie-Norge, sa Bastesen.

(NTB)

KRAFTSALVER: Steinar Bastesen (til høyre.) slo hardt fra seg da han holdt partiledertalen på landsmøtet til Kystpartiet i Bodø. Her i samtale med Skjervøy-ordfører Roy Waage, som etter alt å dømme blir valgt til ny leder i Kystpartiet i morgen.