Kraftselskaper ga 700 000,- til Senterpartiet

Som de siste fem årene har styrt Olje- og energidepartementet.

GA PENGER: I siste instans er det statsråd Terje Riis-Johansen fra Senterpartiet som avgjør konsesjonssøknader fra kraftselskaper. Før ham var det partifellene Åslaug Haga og Odd Roger Enoksen som styrte departementet. Enoksen er styreleder i Troms Kraft, ett av selskapene som donerte penger til Senterpartiet. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.
GA PENGER: I siste instans er det statsråd Terje Riis-Johansen fra Senterpartiet som avgjør konsesjonssøknader fra kraftselskaper. Før ham var det partifellene Åslaug Haga og Odd Roger Enoksen som styrte departementet. Enoksen er styreleder i Troms Kraft, ett av selskapene som donerte penger til Senterpartiet. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| To kraftselskaper ga i fjor 700 000 kroner til Senterpartiet, som de siste fem årene har styrt Olje- og energidepartementet.

Troms Kraft og Eidsiva Energi har flere store konsesjonssøknader inne hos departementet (OED) og Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), som er underlagt OED, skriver Dagens Næringsliv torsdag.

I siste instans er det statsråd Terje Riis-Johansen fra Senterpartiet som avgjør konsesjonssøknader fra kraftselskaper. Før ham var det partifellene Åslaug Haga og Odd Roger Enoksen som styrte departementet. Enoksen er styreleder i Troms Kraft, ett av selskapene som donerte penger til Senterpartiet.

Målet med gaven var å rette oppmerksomheten mot fornybar energi, og partiet har ingen betenkeligheter med gavene.

- Vi er et lite parti, og i valgår er vi helt avhengige av å få inn penger til valgkampen, sier generalsekretær Knut M. Olsen i Senterpartiet.

Professor i offentlig rett Eivind Smith reagerer på støtten.

- Blant de spørsmål det reiser, er om Sp-statsråden og hans underordnede er habile til å behandle konsesjonssøknader fra disse selskapene, sier Smith. Departementet kunne ikke opplyse om Riis-Johansens habilitet er vurdert.

(NTB)

REAGERER: Professor i offentlig rett Eivind Smith. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
REAGERER: Professor i offentlig rett Eivind Smith. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer