Kraftselskapet betalte for sjefens hytte

Leide bort hytta si til kraftselskapet for 1.800 kroner dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjefen i Svorka Energi på Nordmøre, Ove Skrøvseth, leide bort hytta si til kraftselskapet for 1.800 kroner dagen.

Leien ble delvis betalt ved at kraftselskapet dekket en faktura på 47.000 kroner fra et firma styreformannen hadde forretningsinteresser i.

Avtalen har nå ført til at styreformann Rolf Maridal er skiftet ut, og at daglig leder Ove Skrøvseth har sagt opp etter at han ikke lenger har styrets tillit. Skrøvseth har sin siste arbeidsdag kommende fredag.

- Jeg levde i den tro at dette var en grei avtale, sier Skrøvseth til NTB.

Ikke informert


Ifølge nåværende styreleder John Ole Aspli, som er ordfører i Rindal kommune og styreleder i Møre og Romsdal Arbeiderparti, var styret i Svorka ikke informert om leieavtalen.

Den var muntlig og inngått mellom den tidligere styrelederen samt ett styremedlem på den ene siden og daglig leder i kraftselskapet på den andre.

Regning for materialer og utstyr ble ifølge Aspli sendt direkte til kraftselskapet fra et firma den tidligere styrelederen hadde forretningsinteresser i. Aspli sier til NTB at det totalt ikke er snakk om store summer, men at det av flere grunner har vært nødvendig å rydde opp.

Hytta skulle leies av Svorka Energi ti dager i året i en treårsperiode for til sammen 54.000 kroner. Aspli mener det er to forhold som er problematiske med avtalen: Styret ble ikke involvert og orientert, og i tillegg er han lite tilfreds med måten leien er oppgjort på.


Ordnet opp
Aspli har selv vært nestleder i Svorka Energi i elleve år, men var ikke kjent med avtalen mellom styrelederen og den daglige lederen før i det aller siste. Han ble valgt til ny styreleder 15. oktober i år, da Rolf Maridal trakk seg.

Aspli sier til NTB at han anser denne saken som ordnet og oppgjort. På NTBs spørsmål svarer han at en anmeldelse av eventuell skatteunndragelse som en følge av måten hytteleien er betalt på ikke har vært vurdert av styret.

- Daglig leder har selv sagt opp stillingen sin og har sin siste arbeidsdag kommende fredag, sier Aspli.

Daglig leder Ove Skrøvseth sier til NTB at han har fått 10.000 i leie for hytta for årene 2005 og 2006. Avtalen som nå ble inngått, skulle dekke kraftselskapets leiekostnader for årene 2007-2009.


Strategimøter
Ifølge Skrøvseth ligger hytta ved sjøen i Tustna kommune, og avtalen inkluderer leie av båt.

- Jeg hadde en avtale med styreformannen, og avtalen ble vurdert av revisor. En hytte kan leies ut skattefritt for 10.000 kroner i året. Her er også båt inkludert.

Skrøvseth sier at styret har lagt flere av møtene sine til hytta, og at leien var et oppgjør for denne bruken.

Det er gjort omfattende arbeider på hytta, og en faktura på 47.000 kroner for ulike arbeider ble betalt av kraftselskapet i stedet for kontanter.

- I ettertid ser jeg at regningen skulle ha vært sendt til meg og ikke til kraftselskapet direkte, sier Skrøvseth.

(NTB)